De Eigen Wijs

De Balk 2 a 1531 PS Wormer

  • Schoolfoto van De Eigen Wijs
  • Schoolfoto van De Eigen Wijs
  • Schoolfoto van De Eigen Wijs
  • Schoolfoto van De Eigen Wijs
  • Schoolfoto van De Eigen Wijs

In het kort

Toelichting van de school

Uw kind. Uitgangspunt voor ons onderwijs. De Eigen Wijs is anders dan veel andere basisscholen. Dat is precies waarom u voor onze school kiest. Wat ons zo anders maakt, is dat leeftijd, groep en lesmethode niet leidend zijn in het onderwijs dat wij geven. Ons uitgangspunt is het kind. Wat heeft uw kind nodig om zich te ontwikkelen op een manier die voor hem of haar het beste werkt? Daar sluit ons onderwijs op aan. Gepersonaliseerd leren noemen we dat: leren op je ‘eigen wijze’. We maken daarbij dankbaar gebruik van wat bij andere vernieuwende scholen al is ontwikkeld en goed werkt.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

IKC De Eigen Wijs is gestart in schooljaar 2017/2018 met 25 kinderen, waarvan 21 zij-instromers, afkomstig van andere scholen, voornamelijk uit de Zaanstreek. Intussen is de school gegroeid naar zo’n 120 kinderen. Alle kinderen in groep 8 komen van andere scholen (in schooljaar 23-24); in de leerjaren 2 t/m 7 is er een gemengd beeld: deels afkomstig van andere scholen en deels vanaf de kleuters op IKC De Eigen Wijs.

Ongeveer de helft van de kinderen woont in Wormerland, een kwart in Wormerveer en een kwart komt uit de rest van de Zaanstreek. De school voorziet met het eigen onderwijsconcept in een regionale behoefte. Alle ouders kiezen heel bewust voor onze school vanwege ons concept.  Relatief veel van de zij-instromers kwamen om verschillende redenen niet goed tot hun recht op hun oude school. Daarnaast zijn zij niet gewend aan onze manier van werken. Dit betekent dat extra inspanning nodig is om deze kinderen goed te kunnen begeleiden in ons Eigen Wijs onderwijs. In de loop van de tijd zal deze extra inspanning verminderen doordat er een steeds grotere groep kinderen vanaf de kleuters bij ons op school zit.   

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
118
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven