School voor Speciaal Basisonderwijs De Triade

Andries Veenstrastraat 27 8471 AW Wolvega

Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs De Triade

Het team

Toelichting van de school

Het team van de Triade bestaat uit hard werkende, betrokken personen,

De leerkrachten zijn verantwoordelijk voor de organisatie en de inhoud van het onderwijs. Ze zijn regievoerders van het ontwikkelingsperspectief van de leerling. De leerkrachten zijn het eerste aanspreekpunt van de ouders. Er zijn leerkrachten met een specialisatie, zoals bijvoorbeeld op het gebied van gedrag, leesonderwijs, ict en beweging.

De onderwijsassistenten verzorgen de extra ondersteuning in de groepen, die het onderwijsproces en de ontwikkeling van de leerlingen ten goede komen. Ze zijn breed inzetbaar.

De intern begeleider ondersteunt de leerkrachten bij het maken van beredeneerde keuzes, passend bij de ondersteuningsbehoeften van de leerlingen. Ze is verantwoordelijk voor de cyclische organisatie van de ondersteuning en is eerste contactpersoon voor de externe expertise.

De logopediste bepaalt de beginsituatie van de nieuwe leerlingen. Als de inzet van haar expertise nodig is, dan ondersteunt ze de leerkrachten bij het maken en uitvoeren van het behandelplan. Ze onderhoudt contacten met vrijgevestigde logopedisten en Kentalis.

De conciërge voert allerhande voorkomende werkzaamheden uit, waardoor het onderwijsproces doorgang kan vinden.

De administratrice verzorgt de financiële- en leerlingenadministratie.

De directeur is eindverantwoordelijk voor alles wat er op school gebeurt. Ze voert dit uit in opdracht van de bestuurders van stichting Comprix, de scholenkoepel waaronder de Triade valt.

Bij specifieke ondersteuningsvragen, wordt gebruik gemaakt van de expertise van de Stipe, zoals een orthopedagoog voor nader onderzoek, een gedragsdeskundige en deskundigen voor het leerproces ter ondersteuning van de leerkrachten. 

Vakleerkrachten maken geen deel uit van het team van de Triade, maar kunnen door een externe bekostiging ingezet worden. Hierdoor kunnen we gebruik maken van een gymleerkracht, docenten HVO en GVO, muziekleerkrachten. Op school worden in overleg soms individuele behandelingen uitgevoerd door externen, zoals Kinderfysiotherapie, Dyslexie, PMT, Creatieve therapie en Drama-therapie. Deze behandelingen worden over het algemeen door de gemeente bekostigd.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Leerkrachten hebben recht op een aantal vormen van verlof. Deze zijn wettelijk vastgelegd in de CAO-PO. Leerkrachten vragen dit verlof aan bij hun werkgever. Als er sprake is van langdurige vervanging, dan zoekt de directeur met de beleidsmedewerker personeel van Comprix naar een geschikte kandidaat.

Als een groepsleerkracht ziek is, dan meldt hij/zij dat bij de directeur. Er wordt geprobeerd om een vervangende leerkracht te vinden. Wanneer er geen vervanger kan worden gevonden, wordt de er gezocht naar een interne oplossing. Eventueel kan de groep verdeeld worden over de overige groepen. In het uiterste geval kan er voor gekozen worden om leerlingen naar huis te sturen. Dit gebeurt in overleg met het bestuur van Comprix.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Triade is een school voor speciaal basisonderwijs voor leerlingen van wie vaststaat dat zij pedagogische en/of didactische onderwijsbehoeften hebben die het regulier onderwijs niet kan bieden. De school, ouders en gemeenschap hebben met elkaar de verantwoordelijkheid voor de ontplooiing van kinderen. De vertrouwensrelatie met ouders is een voorwaarde om in elkaars verlengde samen te werken. De school is een vertrouwde plek, waar rust heerst en waar je ontspannen en geconcentreerd kunt werken. Het onderwijs wordt afgestemd op de onderwijsbehoeften van het kind. De leerkrachten hebben hoge verwachtingen van de leerlingen en hebben daarin alle vertrouwen. De Triade is een ontmoetingsplaats in de meest praktische zin van het woord. Respect, veiligheid en begrip staan centraal. Dit vraagt een hoge inzet van het team en een actieve betrokkenheid van leerlingen en ouders

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Dit schooljaar wordt een peuterplusgroep ingericht op de Triade. Het is onze ambitie om een doorgaande lijn te creëren voor kinderen van 2 tot ongeveer 6 jaar met een extra ondersteuningsbehoefte. Het is de bedoeling dat door nauwe samenwerking tussen onderwijs en zorg meer jonge kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte thuisnabij onderwijs kunnen krijgen. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Terug naar boven