Alberoschool Het Samenspel

Van der Baanstraat 26 4471 BR Wolphaartsdijk

  • Een toets maken in een groepje doe je zo!
  • Lekker buitenspelen met de blokken
  • Woordkaarten in groep 3
  • Samen buitenspelen in de pauze
  • Juf Pita geeft uitleg bij het digibord.

Het team

Toelichting van de school

Naast bovenstaande vakleerkrachten hebben bij ook binnen ons team specialisten op het gebied van:

- gedrag

- technisch lezen / taal 

- ICT 

Daarnaast heeft de intern begeleider (Mariska Thorenaar) taken op het gebied van onze leerlingenzorg.

Het Samenspel is ook een opleidingsschool. Gedurende het schooljaar heeft iedere groep op een bepaald moment een stagiaire. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als een leerkracht verlof heeft of zich heeft ziek gemeld, vragen we een invaller aan.

Helaas komt het, door het tekort aan leerkrachten, voor dat er geen vervanger beschikbaar is. In dat geval proberen we een oplossing te vinden in de schoolorganisatie door:

  • een leerkracht voor de groep te vragen die ambulante taken verricht
  • een onderwijsassistent of leraarondersteuner in te zetten
 Mocht dit alles niet mogelijk zijn, dan zullen we ouders informeren over dit feit en heeft die groep een dag geen onderwijs.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Onze school neemt deel aan Schoolsport van de gemeente Goes.

Schoolsport is een activiteit waarbij SMWO, de school en sportclubs uit de gemeente samenwerken om kinderen aan te moedigen te gaan sporten. Bij schoolsport is het de bedoeling dat tijdens de gymlessen de kinderen in aanraking komen met diverse sporten. Een vrijwilliger van een sportclub verzorgt een gymles. Ook een medewerker van SMWO geeft een gymles. Tot slot kunnen de kinderen na schooltijd ook bij die sportclub gratis mee trainen. Op die manier kunnen kinderen ervaren of ze ook daadwerkelijk lid willen worden van die club.

Onze school is ook opleidingsplaats voor Cios-studenten die zich willen specialiseren voor het verzorgen van gymles aan basisschoolleerlingen. Zij draaien ook mee in de schoolsportactiviteiten.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen
  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In onze kleutergroepen staan de taal-, reken-, en sociaal-emotionele ontwikkeling centraal. Het is niet mogelijk om hier een aantal uur per week aan 'te plakken'. Gedurende de hele dag wordt er op een betekenisvolle manier onderwijs gegeven.

We gebruiken hiervoor specifiek opgestelde doelen en werken vanuit een beredeneerd aanbod voor alle kinderen. Elke twee weken komen peuters van Kibeo bij onze kleutergroep 'op visite'. Zij nemen dan deel aan betekenisvolle activiteiten in de groep.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Bij ons op school zijn alle kinderen welkom. We zetten ons als team in om de onderwijsbehoefte van de kinderen goed in kaart te brengen. De insteek is dat ook kinderen met extra ondersteuningsbehoeften bij ons op school kunnen komen. We stemmen ons onderwijs af op de onderwijsbehoeften van een kind. Mocht het zo zijn dat we dit niet alleen voor elkaar krijgen dan gaan we samen met ouders en externe begeleiding op zoek naar een manier om dit wel te realiseren.

Onze intern begeleider is ook lees- en rekenspecialist.

Het schoolondersteuningsprofiel kunt u altijd opvragen bij de intern begeleider of de directeur.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Op Het Samenspel willen bij een aanmelding van een nieuwe leerling altijd kijken naar de mogelijkheden van opvangbaarheid binnen onze school. We willen ernaar streven dat de kinderen die wonen in Wolphaartsdijk ook op het dorp naar school kunnen gaan. 

We gaan in gesprek met ouders hierover en zullen eventueel met andere professionals samen kijken wat wij als school kunnen betekenen. We kennen hierin onze grenzen. In het SOP staan die ook beschreven. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Wij bieden in de groepen 1 en 2 een beredeneerd aanbod aan in ons onderwijs. Hiermee proberen we zo goed mogelijk af te stemmen op het ontwikkelingsniveau van de kinderen en aan te sluiten bij de behoeften van de kinderen.

We gebruiken hiervoor ook de module beredeneerd aanbod van Kijk 0-7. Deze geeft ons heel veel informatie over de leerdoelen die we in ons onderwijs nastreven. Tevens zijn de ontwikkelings- en leerlijnen uitgangspunt. Doordat bij de opvang ook gewerkt wordt met KIJK 0-7 ontstaat er een doorlopende ontwikkellijn. 

Terug naar boven