Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
De school is opgedeeld in leerjaren, units genoemd, die geborgenheid en overzicht geven en waar kinderen op een prettige manier tot leren komen. De groepen van e´e´n leerjaar zitten bij elkaar in een unit, waar veel samen wordt geleerd. De leerkrachten van de unit werken en overleggen veel samen. KBs De Regenboog heeft een groot team. Naast leerkrachten en een vakleerkracht bewegingsonderwijs bevat ons team een tweetal intern begeleiders, een leraarondersteuner, onderwijs ondersteunend personeel, vier unitleiders en een directeur. Een unitleider stuurt twee units aan en is verantwoordelijk voor de doorgaande lijn.
Onze school bestaat uit 4 kleutergroepen, groep 3 en 4 bestaan uit 2 groepen en groep 5 t/m 8 uit ieder 3 groepen.
- groep 1-2 zijn heterogene groepen. Dit is bewust gekozen in het kader van leren van en met elkaar
- groep 3 tot en met 8 zijn homogene groepen, waarbij binnen elke unit samenwerking tussen de groepen plaats vindt.De groepen 1 t/m 4 noemen we de onderbouw. De groepen 5 t/m 8 noemen we de bovenbouw.
Dit overzicht is een richtlijn. Iedere leerkracht heeft voor zijn of haar leerjaar een lesrooster opgesteld waarin alle vakgebieden aan bod komen. Voor de invulling van het aantal uren wordt gekeken naar de onderwijsbehoefte van de leerlingen.
Passend onderwijs
Met de wetgeving rondom Passende Onderwijs wordt beoogd dat ieder kind een passend onderwijsarrangement krijgt. Ouders, en met name ouders van een kind met speciale onderwijsbehoefte, kunnen een beroep doen op de zogenaamde onderwijszorgplicht voor ieder schoolbestuur, die ertoe leidt dat ieder kind een passend onderwijsaanbod krijgt. Dat kan worden aangeboden op één van de reguliere basisscholen van het bestuur, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld in het speciaal basisonderwijs. Om de zorgplicht waar te kunnen maken, werken de scholen van Kalisto – en daarmee ook onze school – samen in het samenwerkingsverband Passenderwijs https://www.passenderwijs.nl/. Alle scholen en schoolbesturen die hierbij zijn aangesloten, werken samen aan een dekkend onderwijsaanbod voor alle leerlingen in de basisschoolleeftijd in de regio West-Utrecht op basis van het ondersteuningsprofiel van elke schoolOndersteuningsplan
Ook onze school heeft een ondersteuningsplan waarin de lichte en zware ondersteuning voor onze leerlingen staat beschreven. Het plan sluit aan op het ondersteuningsplan van Samenwerkingsverband Passenderwijs. In dit ondersteuningsplan legt onze school vast hoe het team passend onderwijs voor elk kind wil realiseren. Beschreven wordt hoe we de lichte ondersteuning vormgeven en wie daarvoor verantwoordelijk is en welke mogelijkheden onze school heeft om leerlingen met een zware ondersteuningsbehoefte te kunnen helpen. Dit ondersteuningsplan wordt ten minste 1 keer per 4 jaar opgesteld en kan tussentijds worden aangepast. Ouders en leerkrachten hebben inspraak op dit plan in de Medezeggenschapsraad. U kunt dit plan vinden op onze website onder Onze school, Ondersteuningsplan.
KBs De Regenboog werkt samen met KMN Kind en Co. Zij biedt de volgende diensten aan: kinderdagveblijf, peuterspeelzaal, VSO en BSO. Klik hier voor de website.