Daltonschool De Vlier

Vlierstraat 7 7101 TR Winterswijk

  • Schoolfoto van Daltonschool De Vlier
  • Schoolfoto van Daltonschool De Vlier
  • Schoolfoto van Daltonschool De Vlier
  • Schoolfoto van Daltonschool De Vlier
  • Schoolfoto van Daltonschool De Vlier

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij een kort verlof proberen wij altijd de duo partner te laten waarnemen of een andere leerkracht van de school. Bij ziekte kunnen wij een beroep doen op onze vervangingspool IJsselpool. Als er langdurige vervangingen nodig zijn bij bijvoorbeeld een zwangerschapsverlof, dan werven we ook zelf via onze Facebookpagina. We hebben tot nu toe nog nooit een groep naar huis gestuurd. 

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Onze school werkt met 8 groepen. Dat wil niet zeggen dat de kinderen altijd bij elkaar zitten. We werken bijvoorbeeld tijdens technisch lezen met niveaugroepen. Groep 4 t/m 7 zitten dan door elkaar op niveau. Dit gebeurt ook met handenarbeid en techniek op de vrijdagmiddagen. Steeds vaker wordt deze manier van werken toegepast. Zo ook met het maatjeslezen. De kinderen van groep 3 lezen dan samen met kinderen van groep 7 en of 8. Ook wordt er binnen de groep vaak samengewerkt met kleine groepjes. Bijvoorbeeld bij het maken van een werkstuk of een PowerPoint presentatie. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In het ondersteuningsprofiel kwam onze school uit op de volgende scores :

smalle zorgschool 100%

brede ondersteuningsschool 94%

inclusieve school 83%

Recent is er een nieuwe vragenlijst afgenomen, waarbij we er van uit gaan dat de scores nog wat hoger komen te liggen. 

In de groepen 1 en 2 inzet  tutoren,  extra taalaanbod  Piramideproject.  Ook kinderen die meer uitdaging nodig hebben worden extra begeleid. 

in de groepen 3 t/m 8 inzet van de onderwijs en klassenassistent. In de groep en kleine groepjes buiten de groep. ( Ralfi en Connect lezen en rekenen) 

Rt wordt gegeven in de groepen 5 t/m 8 en elke dinsdag is er een middag voor de meer en hoogbegaafde kinderen op school. Zij krijgen die middag extra uitdaging/ werk aangeboden. 

De Intern Begeleider is er voor alle kinderen van de school. Zij kijkt zowel naar de groepsprocessen als naar leerlingen individueel. 

De IBer en tutoren en assistenten worden  ingezet voor het aantal dagdelen dat staat aangegeven. 

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven