Daltonschool Wilhelmina

Burgemeester van Nispenstraat 36 7103 WJ Winterswijk

Schoolfoto van Daltonschool Wilhelmina

In het kort

Toelichting van de school

Daltonschool Wilhelmina werkt vanuit de drie kernwaarden veiligheid, verbondenheid en creativiteit. De kernwaarden komen terug in ons onderwijs.
Veiligheid zien we als basis om te kunnen leren. We willen dat kinderen het fijn hebben op school en met plezier naar school gaan. In de school staan 3 kapstokregels centraal als basis van ons handelen, zodat iedereen fijn kan werken, respectvol met elkaar omgaat en we zuinig zijn op materiaal. 
We willen verbonden zijn met ouders. Samen hebben we het gezamenlijke belang: welbevinden en ontwikkeling van het kind. In het oudercontact willen we preventief handelen en laagdrempelig zijn.
Creativiteit past goed binnen ons Dalton onderwijs. Binnen de kaders van de leerkracht, willen we kinderen eigenaarschap over hun leren geven. Groep 5 t/m 8 heeft Kunst in Samenhang(KIS). 10 weken lang staat een kunstenaar centraal. Kinderen gaan kunst beschouwen, maar ook echt zelf creatief te werk.

Naast de 3 kernwaarden zijn we een Daltonschool. Ook de 5 kernwaarden van Dalton onderwijs zijn in ons handelen verweven: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Veiligheid
  • Verbondenheid
  • Creativiteit

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De KWS is een middelgrote, overzichtelijke school met ongeveer 180 tot 200 leerlingen verdeeld over 8 groepen. 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
181
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven