Openbare Basisschool de Waterlelie

Albert Verweijstraat 1 9673 BL Winschoten

  • Nu leren wat later is.
  • De Waterlelie zet kinderen in hun kracht
  •  De Waterlelie is een school waar het plezier van af spat.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

 Bij afwezigheid wegens ziekte of verlof van een leerkracht proberen wij een invalleerkracht te vinden. Als dit niet mogelijk is worden er geen groepen gecombineerd, om de kwaliteit van de lessen te waarborgen.  We proberen ook eigen parttime personeel te benaderen om extra te werken. In uiterste noodzaak sturen we een klas naar huis.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op obs De Waterlelie werken we in principe met het leerstofjaarklassensysteem vanaf groep 3. Door de leerlingaantallen per groep kan het voorkomen dat we te maken krijgen met combinatiegroepen. In de onderbouw hebben we bewust gekozen voor het werken in combinatiegroepen 1/2. We kunnen op deze manier een betere verdeling maken t.a.v. het aantal kinderen, de jongens en de meisjes, broertjes en zusjes en kinderen die meer aandacht nodig hebben. Bovendien leren leerlingen zelfstandig te werken, elkaar te helpen en beter rekening met elkaar te houden.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij proberen alle kinderen zoveel mogelijk op zijn of haar eigen niveau te bedienen en rekening te houden met de onderwijsbehoeften van de leerlingen. Dit geldt zowel voor kinderen die boven het gemiddeld nivau presteren, voor kinderen die in hun ontwikkeling achter blijven en natuurlijk ook voor de basisgroep.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Het kind staat centraal op de Waterlelie. Ieder kind is uniek en wij proberen  zoveel mogelijk aan te sluiten bij de talenten en kwaliteiten van ieder kind. Samen met het kind en de ouders geven we richting aan de route van het kind.

We willen de komende jaren nóg meer inspelen op de behoeftes van de leerlingen. Wat heeft een ieder nodig en hoe kunnen we dit bieden?

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Er is sprake van een convenant met de naastgelegen peuterspeelzaal en KIWI. Het convenant gaat over zaken die afgesproken zijn tussen de gemeente en de schoolbesturen, zoals:

  • tenminste 4 dagdelen per week VVE
  • het gebruik van effectieve VVE programma's ( Kleuterplein)
  • gebruik van leerlingvolgsysteem dat gekoppeld is aan het leerlingvolgsysteem van de basisschool (cito en leerlijnen)De peuterzaal wil ook met leerlijnen jonge kind gaan werken.

Dit alles om een doorgaande lijn te bevorderen:

  • qua aanbod
  • qua pedagogisch en educatief handelen
  • qua begeleiding en zorg
  • warme overdracht van voor- naar vroegschool

Terug naar boven