Groepsouderavond/informatieavond
Aan het begin van het schooljaar wordt er een ouderavond/informatieavond georganiseerd. U wordt dan geïnformeerd over de gang van zaken op school en in de groep van uw kind en ouders/verzorgers kunnen kennismaken met elkaar.
Bespreking ontwikkelingsperspectiefplan (OPP)
Voor de herfstvakantie wordt het nieuwe ontwikkelingsperspectiefplan (start OPP) opgesteld voor uw kind. In dit plan worden de korte- en lange termijndoelen voor het schooljaar opgesteld. Dit plan wordt door de leerkracht met u besproken.
Groep 3 t/m 7 maken in januari en juni CITO toetsen.
Na de CITO toetsen in januari wordt het OPP en de korte termijn doelen geëvalueerd en met ouders/verzorgers besproken tijdens de oudergesprekken.
Na de CITO toetsen in juni wordt het OPP en de lange termijn doelen geëvalueerd en met ouders/verzorgers besproken tijdens de oudergesprekken. Dit OPP wordt ondertekend door ouders/verzorgers.
De schoolverlaters maken ook in januari de CITO toetsen, deze resultaten worden geëvalueerd in het OPP en besproken met ouders/verzorgers tijdens de oudergesprekken. Tijdens dit gesprek wordt ook het verwachte uitstroomperspectief en definitieve schooltypeadvies voor het vervolgonderwijs gegeven. In februari maken de schoolverlaters de doorstroomtoets. Deze resultaten worden in het OPP verwerkt en geëvalueerd en met ouders/verzorgers besproken. In dit gesprek wordt het definitieve uitstroomperspectief voor het vervolgonderwijs gegeven.
Leerling rapporten
De leerlingen krijgen tweemaal per jaar een leerlingenrapport mee: voor de kerst- en zomervakantie. Dit rapport is bedoeld om voor het kind de stand van zaken duidelijk te maken. Gezien de bijzondere aard van ons onderwijs kunnen aan de toegekende normeringen in dit leerlingenrapport geen rechten worden ontleend. Hiervoor is het OPP waarin de specifieke doelen met betrekking tot de ontwikkeling van uw kind zijn omschreven en vastgesteld.
Contact met de leerkracht
Ouders/verzorgers kunnen elke werkdag in de ochtend bellen tussen 08.00 en 08.30uur. Op maandag, dinsdag en donderdag is de leerkracht 's middags tussen 15.00 uur en 16.00 uur bereikbaar op school, op woensdag en vrijdag kunt u na 13.00u bellen. Het telefoonnummer is 0597-421311. Alle medewerkers zijn bereikbaar via de mail. Enkele leerkrachten hebben de voorkeur om mobiel bereikbaar te zijn via de app en telefonisch, zij delen dit telefoonnummer aan de start van het schooljaar met ouders/verzorgers. Daarnaast zijn er leerkrachten die via Social Schools contact hebben met ouders/verzorgers.
Schoolgids
Aan het begin van het schooljaar is voor iedereen de schoolgids beschikbaar via de website van RENN4: www.renn4.nl. Onder de knop Scholen kunt u de schoolgids van de betreffende school aanklikken. In principe geven we geen “papieren” schoolgids meer uit. U kunt aangeven dat u toch een papieren schoolgids wilt ontvangen; wij zullen daar dan voor zorgen.
Social Schools
Wij werken met Social Schools, een online communicatieplatform voor het (basis)onderwijs. Het doel is om communicatie tussen school, ouders/verzorgers en leerlingen te bevorderen. Het is een visueel aantrekkelijke omgeving.
Als ouders/verzorgers bent u lid van de groep waar uw kind in zit. De leerkracht plaatst berichten, foto's en evenementen in de groepsomgeving. Als ouders/verzorgers kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving. U kunt agendapunten in uw app rechtstreeks toevoegen aan uw telefoonagenda. Zo ontvangt u op tijd herinneringen en vergeet u nooit evenementen. Ouders/verzorgers ontvangen een uitnodiging per e-mail met daarin een link om een account te activeren.
Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? U kunt altijd een kijkje nemen op de website van Social Schools: https://www.socialschools.nl/.
Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders/verzorgers die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders/verzorgers hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen en tot de algemene berichten van de school. Ook plaatst de school geen foto’s waarop de gezichten van de kinderen herkenbaar zijn zonder toestemming van de ouders/verzorgers.
Website
Op de website van RENN4 www.renn4.nl , vindt u onder andere de algemene informatie over RENN4 en haar scholen. Bijvoorbeeld contactgegevens, de schoolgids en de vakantieregeling.