de Meentschool, openbare (V)SO school voor ZML

Grintweg 70 9675 HL Winschoten

De Stuwe, een Onderwijs  Zorg Centrum (OZC) waarin verschillende functies met betrekking tot de (jeugd)zorg en onderwijs zijn gebundeld.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De afgelopen jaren is het vinden van vervanging bij ziekte van leerkrachten in het basisonderwijs een toenemend probleem aan het worden. Ook binnen onze organisatie komt het voor dat de schoolleiding geen vervangers kan vinden. SOOOG heeft een PLUS-Pool opgezet om de grootste problemen rond vervanging op te lossen. In deze pool is een aantal leerkrachten benoemd die met voorrang zullen invallen bij ziekte of andere afwezigheid. Het kan echter toch nog voorkomen dat we geen invaller kunnen vinden. Het hieronder beschreven beleid geeft een overzicht van de stappen die op onze school genomen worden bij ziekte of verlof van een van de leerkrachten. Uitgangspunt is altijd om lesuitval te voorkomen.

Voor het beschreven beleid verwijzen we u naar de bijlage 'Notitie Protocol Voorkoming Lesuitval versie 11-2019'.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Leerlingen worden op basis van hun ontwikkelingsprofiel in een klas ingedeeld. Er is één kleutergroep waar alle leerlingen hun schoolloopbaan starten. Dit is de observatiegroep, hier wordt beoordeeld in welk profiel de leerling later komt. Verder is er in het SO een onderwijszorggroep, een structuurgroep en zijn er één of twee reguliere zml groepen (al naar gelang de groepsgrootte).

De systematiek is in het schoolondersteuningsprofiel uitgewerkt.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Er zijn twee kleutergroepen waar de leerjaren door elkaar zitten.

ER wordt gewerkt met de methode Piramide, rekenen staat niet als zodanig op het rooster. Dit is verwerkt in het aanbod.

Bron

Overige leerjaren

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In het schoolondersteuningsprofiel kunt u lezen dat de school naast de reguliere zml populatie ook leerlingen op school kan bedienen die extra ondersteuning (onderwijszorggroep) of extra structuur (structuurgroep) nodig hebben. De werkwijze staat tevens in het schoolondersteuningsprofiel beschreven.

Het te downloaden schoolondersteuningsprofiel is de tweede versie, vastgesteld in december 2015. Het schoolondersteuningsprofiel krijgt jaarlijks een update.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven