Op welke manier informeert deze school de ouders?
Startgesprek
Bij dit gesprek zijn ouder, kind en leerkracht aanwezig. Wederzijdse kennismaking is hiervan het hoofddoel. Wederzijdse verwachtingen worden uitgesproken, zodat we kunnen afstemmen. Hier wordt ook opmaat afgestemd wanneer eventuele vervolggesprekken gaan plaatsvinden en op welke wijze ouder en leerkracht met elkaar zullen communiceren. Indien wenselijk vindt er een gesprek plaats thuis. Van dit gesprek komt een verslag in ParnasSys.
OPP-startgesprek
Wanneer er sprake is van een toelaatbaarheidsverklaring, stellen we op basis van het papieren dossier en de eerste ervaringen het Ontwikkelingsperspectief en de leerroute vast (zie ook 4.4).Binnen circa 6 weken na plaatsing bespreken we met nieuwe ouders het zg. OPP-startformulier.
Rapportfoliogesprek
Dit schooljaar krijgt uw kind tweemaal zijn / haar rapportfolio mee naar huis. Het rapportfolio beschrijft de ontwikkeling van uw kind, en uw kind houdt zijn / haar ontwikkeling ook zelf bij door hierin werk te verzamelen waaruit deze ontwikkeling blijkt. Eigenaarschap van kinderen vinden we belangrijk, uw kind kiest dan ook in samenwerking met de leerkracht eigen leerdoelen uitwaar het dit jaar aan wil werken. Tijdens het rapportfoliogesprek met kind / ouders / leerkracht wordt de ontwikkeling besproken.Het verder ontwikkelen van het rapportfolio is dit schooljaar een van onze speerpunten. Bij het rapportfoliogesprek in juni wordt ookindien op uw kind van toepassinghet OPP-formulierbesproken.
Ondersteuning
Als de leerkracht van uw kind concludeert dat uw kind extra hulp of aandacht nodig heeft, wordt u op de hoogte gesteld. Soms zal overleg nodig zijn tussen de leerkracht(en) en specialisten waarbij, indien nodig, ook u als ouders wordtbetrokken. Ouders zien wij als een belangrijke partner en goed contact met u is daarom van belang voor de ontwikkeling en welbevinden van uw kind. Mocht u als ouders vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u altijd terecht bij de leerkracht voor een afspraak. Mochten er problemen zijn, dan neemt u allereerst contact op met de leerkracht. Mocht dit niet tot een oplossing leiden, dan kan men bij de intern begeleider of directie terecht.
Huisbezoeken
Soms is het wenselijk of prettig dat er een huisbezoek plaatsvindt, bijvoorbeeld door de maatschappelijk deskundige of de leerkracht.
Maandbrieven
Vanuit de groepen krijgt u regelmatig een bericht gestuurd via onze schoolapp. Algemeen nieuws ontvangt u eens per maand via de Ankernieuwsbrief. De Ankernieuwsbrief wordt per mail verstuurd naar het bij ons bekende mailadres. Omdat we het belangrijk vinden dat u op de hoogte bent, verwachten we dat u deze leest.
Schoolapp
W werken met een schoolapp. Via deze app ontvangt u alle communicatie met betrekking tot uw kind en de school.