Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het speciaal basisonderwijs met een vergelijkbaar leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Wat is unitonderwijs?
Op de Bolster werken de kinderen en de medewerkers samen in units. Een unit is een groep kinderen van verschillende leeftijden en niveaus bij elkaar. In één unit werken meerdere medewerkers. Met de keuze voor het werken in units willen we tegemoet komen aan onze sterke wens om te gaan met verschillen tussen kinderen. Kinderen laten zich qua ontwikkeling niet “vangen” in één groep. Inspelen op ontwikkelingsverschillen, sociaal emotionele ontwikkeling en de verschillende onderwijsbehoeften, vraagt om flexibele groeperingsvormen. Dit is slechts één van de vele voordelen van het werken in units.
We leren van en met elkaar, kinderen met verschillende talenten ontmoeten elkaar en werken samen.
‘Meerdere ogen’ volgen dagelijks de kinderen.
In één unit werken een aantal medewerkers nauw samen en volgen ze de ontwikkeling van de kinderen.
Meer tijd en/of ruimte voor kinderen.
Wie zijn onze specialisten?
Op de Bolster zijn er twee intern begeleiders, één gedragsspecialist, één orthopedagoog, één didactisch specialist, één rekenspecialist, één logopedist en maatschappelijk werker. Zij vormen samen het team, dat de medewerkers op pedagogisch en didactisch gebied ondersteunt. Daarnaast heeft de Bolster een gedetacheerde leerkracht vanuit het ZMLK onderwijs, een schoolondersteuner vanuit REC3 en een schoolondersteuner vanuit REC4 onderwijs.
Wie werken er in de unit?
Leerkrachten, leerkrachtondersteuners, onderwijsassistenten en onderwijsassistenten dit verdeeld over de verschillende units. In iedere unit werken altijd twee leerkrachten.