De Garve

Dorpsstraat 19 7234 SM Wichmond

  • IKC De Garve ligt in een groene en landelijke omgeving.
  • We sluiten aan bij de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen.
  • Onderwijs en opvang werken samen op IKC De Garve. Hierdoor ontstaat een doorgaande leerlijn van 0-13 jaar.
  • Samenwerken en Burgerschapsonderwijs.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte of verlof van een leerkracht proberen wij een vervanger te vinden. We zijn daarvoor aangesloten bij het Personeelscluster Oost Nederland (PON). Hierin werken schoolbesturen voor primair onderwijs in Oost-Nederland samen. Het PON vertegenwoordigt bijna 200 basisscholen. Het PON werkt met een invalpool met daarin een grote groep vervangers. Bij ziekte of verlof proberen zij zo snel mogelijk vervanging uit deze pool te regelen. Gelukkig lukt dat bijna altijd. Mocht het een keer niet lukken, dan vangen wij de eerste ziektedag de kinderen op een zo goed mogelijke wijze op. Een eventuele tweede dag zonder vervanging betekent voor ons helaas dat we de kinderen een dag vrij zullen geven. Gelukkig is dit tot nu toe nog niet nodig geweest.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Dit schooljaar hebben wij 4 combinatiegroepen: 1/2 (Iep), 3/4 (Wilg), 5/6 (Berk) en 7/8 (Linde). Deze groepen hebben ieder hun eigen lokaal. Soms werken kinderen bij een bepaald vakgebied op een ander niveau. Zij sluiten op dat moment aan in een andere groep. We noemen dat groepsdoorbrekend werken. 

Klasindeling

  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Op De Garve wordt veel aandacht besteed aan spel en beweging. Spelend leren staat bij de jongere kinderen zelfs centraal. Dagelijks gaan de kinderen minimaal twee keer naar buiten. Daarnaast krijgen de kinderen twee keer per week bewegingsonderwijs.  Elke woensdag heeft een gedeelte van de groep kinderyoga.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij starten dit schooljaar met een scholingstraject over meer- en hoogbegaafdheid, voor alle leerkrachten. De komende jaren zullen we dan ook gebruiken om voor deze kinderen een nog passender onderwijsaanbod te realiseren. Daarnaast is er op De Garve veel kennis over dyslexie.

Tevens is er een leerkrachtondersteuner binnen school aanwezig. Zij werkt met individuele leerlingen, maar ook met kleine groepjes. Per leerling wordt gekeken naar de individuele ondersteuningsbehoefte. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In de kinderopvang van IKC De Garve werken medewerkers die extra gekwalificeerd zijn op het gebied van taal. Zij stimuleren de taalontwikkeling van ieder kind.

De school heeft veel uren lezen en taal op het programma staan. Deze uren gebruiken wij natuurlijk voor technisch lezen en begrijpend lezen, maar we vinden leesplezier ook erg belangrijk! Kinderen krijgen regelmatig de tijd om stil te lezen in een boek dat ze zelf uitgezocht hebben. 

Terug naar boven