IKC de Lindelaar

Homaat 2 9431 MK Westerbork

  • IKC De Lindelaar is onderdeel van MFA Groene Borg
  • Kits Primair heeft een duidelijke visie op de brede kindontwikkeling. Dat is het lifestyle programma.
  • Bij IKC De Lindelaar kunnen kinderen terecht voor kinderopvang en openbaar basisonderwijs. In het IKC wordt gewerkt vanuit één visie.
  • Het is heerlijk spelen rondom ons IKC. We hebben geluk dat ons schoolplein grenst aan het Padenbos. Hier maken we gebruik van bij biologie.
  • De jeugdboeken van de bibliotheek van Westerbork staan voor een heel groot deel in ons MFA. Zo is er altijd een actueel kinderboekenaanbod.

Het team

Toelichting van de school

Op IKC de Lindelaar werkt een divers team van 36 enthousiastelingen. In onze opvang werken 16 pm'ers (pedagogisch medewerkers) en in de school 20 leerkrachten, twee ib'ers, een onderwijsassistent en een directeur. We hebben een vakdocent bewegingsonderwijs voor de gymnastieklessen van groep 3 t/m 8. Daarnaast is er een docent GVO (godsdienstvormingsonderwijs) en een docent HVO (humanistisch vormingsonderwijs) die wekelijks lessen komen geven in de bovenbouw van de school. 

Binnen het team zijn er personeelsleden gespecialiseerd in de deelgebieden taalonderwijs, rekenonderwijs, zorg en gedrag en jonge kind. Zij zijn de vraagbaak voor collega's op die gebieden. Alle teamleden van de school hebben een opleiding van Cedin gevolgd op het gebied van meer- en hoogbegaafdheid.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

In enkele gevallen kan een medewerker vanwege persoonlijke omstandigheden niet komen werken. Indien het mogelijk is, dus als de leerkracht hiertoe in staat is, stappen we over op thuisonderwijs. Als dit niet mogelijk is en er is vervanging nodig, vragen we een invalkracht om de werkzaamheden in de groep waar te nemen. We gebruiken hiervoor het volgende stappenschema bij kortdurende vervanging:

Stap 1: Inzet van de duo-partner 

Stap 2: Directeur benadert leerkrachten uit de vaste invallerspool

Stap 3: Inzet van de LIO-student 

Stap 4: De klas wordt verdeeld over andere groepen (NB dit gebeurt niet als er sprake is van Covid-19)

Stap 5: Inzet van de onderwijsassistent

Stap 6: Inzet van de ib'er of directeur (dit kan alleen incidenteel)

Stap 7: Communicatie naar ouders via Parro: Groep gaat naar huis.   

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

IKC de Lindelaar werkt met het leerstofjaarklassensysteem waarbij leerlingen van dezelfde leeftijd bij elkaar in de groep zitten. Naast homogene groepen hebben we ook combinatiegroepen met maximaal twee leerjaren in één lokaal. U kunt dan denken aan een combinatiegroep 4/5 of een combinatiegroep 3/4.

Binnen onze Stichting kiezen we niet voor vakleerkrachten omdat we dan door het extra inzetten van formatie minder formatie overhouden voor het bezetten van de groepen. Dat betekent dat er meer kinderen in een groep komen en dat vinden we niet wenselijk. Wij kiezen ervoor om gemiddeld per school 23 leerlingen in een groep te plaatsen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Terug naar boven