Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Schooltijden
De kinderen mogen vanaf 8.20 uur naar binnen.
De bel gaat om 8.25 uur, dan moeten de kinderen naar binnen.
De school start om 8.30 uur.
Continurooster en pauze
De leerlingen eten tussen de middag op school onder leiding van een teamlid van De Twamêster. 's Morgens worden de bekers met drinken in een bak in de klas verzameld. Deze bak wordt in de koelkast gezet zodat de kinderen altijd fris drinken hebben tussen de middag. De Twamêster wil een gezonde school zijn, maar de teamleden bepalen niet wat een kind op de boterham heeft. Wel wordt gezonde voeding gestimuleerd.
Absentie en ongeoorloofd verzuim
Kinderen zijn vanaf vijf jaar leerplichtig en mogen niet zomaar thuis blijven. De school mag ook niet zomaar vrij geven. Dit is aan strikte regels gebonden. Extra verlof, buiten de vakanties, mag alleen worden verleend als er sprake is van een bijzondere gebeurtenis, zoals een bruiloft, een huwelijksjubileum of een begrafenis. Het aanvragen van verlof gebeurt schriftelijk en moet via de directie ruim van te voren plaatsvinden (zie voor verder informatie het algemene gedeelte van Proloog). Een aanvraagformulier kunt u vinden op de website: www.detwamester.nl onder: verlofaanvraag. Om het luxe verzuim tegen te gaan controleert de leerplichtambtenaar steeds vaker het (luxe) verzuim vlak voor vakanties. De Schoolleiding moet de aanvragen ter controle voorleggen. Er wordt een proces verbaal gegeven bij luxe verzuim.
Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.