Basisschool de Kronkelaar

Tamarinde 1 9945 MA Wagenborgen

  • Schoolfoto van Basisschool de Kronkelaar
  • Schoolfoto van Basisschool de Kronkelaar
  • Schoolfoto van Basisschool de Kronkelaar
  • Schoolfoto van Basisschool de Kronkelaar

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte of ongeplande afwezigheid van een leerkracht wordt dit doorgegeven aan een bureau voor vervangingsbemiddeling (SLIM personeelsdiensten) waarbij een werknemer van SLIM op zoek gaat naar een vervanger.

In de meeste gevallen lukt dit. Het komt echter steeds vaker voor dat er geen vervanging beschikbaar is.

Er is sprake van een leerkrachtentekort. We proberen het dan altijd eerst intern op te lossen door bijvoorbeeld een collega te vragen die regulier niet werkt op de betreffende dag of door groepen op te splitsen. Dit doen we echter alleen op de eerste dag van afwezigheid van een leerkracht.

In enkele gevallen kan het voorkomen dat de leerlingen thuis mogen / moeten blijven, u wordt dan uiteraard persoonlijk geïnformeerd.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We hebben een structurele vakleerkracht voor bewegingsonderwijs voor alle groepen.

Vanuit werkdrukmiddelen wordt indien toereikend een vakleerkracht muziekonderwijs bekostigd.

In ons cultuurbeleidsplan is te lezen welke activiteiten we per jaar ondernemen op cultureel en creatief gebied. Hier worden vaak vakleerkrachten en deskundigen aan gekoppeld. Dit geldt ook voor het sterke na-schoolse aanbod wat we hebben opgezet in samenwerking met de schoolbesturen en culturele instanties.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Onze kleuterafdeling telt 2 groepen 1/2. Dit zijn gecombineerde groepen met 4,5 en bijna 6 jarigen. In deze groepen bieden we een rijke leeromgeving en leren de kinderen met en van elkaar. De lesmethode die we gebruiken heet onderbouwd.. Onderbouwd is een totaalpakket voor de groepen 1/2.

Het onderwijsaanbod is gericht op: taal-lezen, rekenen, sociaal-emotionele ontwikkeling, wereldoriëntatie / burgerschap, bewegingsonderwijs, drama, muziek, beeldende vorming, voorbereidend schrijven en Engels.

In de lokalen en op het leerplein bevinden zich verschillende hoeken waar materialen gegroepeerd zijn. Zo is er een bouwhoek, een hoek met constructiematerialen, een verfhoek, een hoek met diverse ontwikkelingsmaterialen, een huishoek enz. Er wordt spelenderwijs geleerd in de hoeken en er wordt thematisch gewerkt.

Vanuit een thema bouwt de leerkracht een rijke leerervaring op met verschillende opdrachten. De onderwijstijd in de groepen 1/2 is onderverdeeld in een ochtend programma en een middagprogramma met tussendoor een fruit- en een lunchpauze.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Leerlingen moeten in de acht schooljaren van het basisonderwijs ten minste 7.520 uren onderwijs krijgen.

Verder moeten leerlingen in de eerste vier schooljaren (onderbouw) ten minste 3.520 uur onderwijs krijgen.

De school hanteert bewust een rooster waarin de kinderen in de bovenbouw meer uren maken. De uren die de kinderen teveel maken, worden jaarlijks verrekend, dit resulteert in de vrije margedagen. Dit zijn voor de leerkrachten professionaliseringsdagen.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Hiervoor verwijs ik naar de bijlage. 

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven