Openbare Basisschool Ekenrooi

Maximilliaanlaan 1 5583 XG Waalre

  • Op OBS Ekenrooi mogen kinderen laten zien waar ze goed in zijn!
  • Op onze school werken en spelen de kinderen dagelijks samen. Ook spelen en leren ze tijdens buitenlessen in het mooie bos achter de school.
  • We besteden veel aandacht aan een veilige en prettige sfeer in de klas.
  • Wij zijn creatief in denken en in doen.
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Ekenrooi

In het kort

Toelichting van de school

Openbare Basisschool Ekenrooi

OBS Ekenrooi is een openbare school, gevestigd in Waalre.
De school biedt onderwijs aan ongeveer 160 leerlingen en is een werkplek voor 18 teamleden. In de groepen wordt gewerkt middels het leerstofjaarklassensysteem. 

Al ruim 30 jaar biedt OBS Ekenrooi de kinderen van Aalst-Waalre een fijne plek om te leren. Mede door de bosrijke omgeving, waar de kinderen dagelijks spelen is er een afwisseling tussen sociaal-emotionele ontwikkeling, didactische ontwikkeling, creativiteit en beweging en wordt een brede ontwikkeling gestimuleerd.  


Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Groeien en stralen
  • Creatief in denken en doen
  • Veilig groeien
  • Niet apart, maar samen
  • Talentontwikkeling (IPC)

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
153
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Op onze school hanteren we een continurooster van 8:30-14:30u. We werken hierbij met een inloop in de ochtend van 8:20u tot 8:30u. Alle kinderen blijven op school en lunchen met de leerkracht. Wij adviseren een gezonde lunch met (niet-koolzuurhoudend) drinken. 
Tijdens de pauze spelen de kinderen op de speelplaats en in het bos. In deze geweldige omgeving krijgen zij de ruimte om elk hun eigen spel te kunnen spelen

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Gezond en veilig (op) groeien gaat bij de meeste kinderen vanzelf. Als ouder of verzorger ga je voor het beste voor je kind, zodat het kan opgroeien in een veilige en stimulerende omgeving. Kinderen op de basisschool ontwikkelen zich razendsnel. Dat roept ook wel een twijfels, vragen of zorgen op. Dan kan Jeugdgezondheidszorg (JGZ) helpen. Zie voor meer informatie: Info schoolgids BO. 

Terug naar boven