cbs 't Groeipunt

Stobbelaan 65 7681 ZN Vroomshoop

Schoolfoto van cbs 't Groeipunt

In het kort

Toelichting van de school

Op CBS ’t Groeipunt vinden we het belangrijk dat elk kind tot bloei komt! Bloeien betekent voor ons dat elk kind bij ons op school datgene wat het aan mogelijkheden in zich heeft, zo optimaal mogelijk ontwikkelt. We zijn een christelijke basisschool en we geloven dat ieder kind door God is gemaakt en bedoeld is om zich uit te vouwen en dus te bloeien. Ieder kind heeft talenten en gaven ontvangen. Als school willen we zó samen werken, leren en leven, dat we alles wat we in ons hebben, toepassen en inzetten.  

Om datgene wat kinderen in zich hebben te ontwikkelen, hebben ze de zekerheid nodig dat ze er niet alleen voor staan, dat ze in een veilige sfeer en samen met anderen kunnen leren, van en met elkaar.  We vinden het belangrijk om daarbij duidelijkheid, structuur en regelmaat aan te bieden. Een goede sfeer en duidelijke regels zijn belangrijk om een veilig en goed schoolklimaat te creëren. We werken preventief met verschillende programma’s aan een veilig schoolklimaat en aan het zelfbewustzijn van de kinderen. Ook spreken we heldere en positieve gedragsverwachtingen uit naar de kinderen om de omgang met elkaar duidelijk en transparant te maken.  

Het onderwijs willen we voor ieder kind zo passend mogelijk maken, zodat ieder kind zich op eigen niveau kan ontwikkelen. We bieden de kinderen een stevige basis ten aanzien van de hoofdvakgebieden rekenen, taal/lezen en spelling. Op deze manier willen we elk kind voorbereiden op deelname aan het voortgezet onderwijs en een zelfstandige plek in de samenleving. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • waar elk kind tot bloei komt
  • vertrouwen en veiigheid
  • verantwoordelijkheid
  • duidelijkheid

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
117
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Goed contact  

Een goed contact tussen school en thuis is van groot belang. Voor de opvoeding van de kinderen is het belangrijk dat er tussen school en thuis één lijn wordt getrokken, op basis van wederzijds vertrouwen. Is die vertrouwensbasis niet aanwezig of beschadigd, dan belemmert dat de goede gang van zaken thuis en op school! Er zal dan van beide kanten een positieve inzet nodig zijn, om dat vertrouwen in elkaar weer te herstellen. Een goede samenwerking tussen school en thuis bevordert het welbevinden van het kind, dat staat wel vast. Bij gescheiden ouders is een goed contact tussen school en béide ouders van groot belang. We hebben daarom voor deze situaties richtlijnen opgesteld. 

Ouderapp

Regelmatig verschijnt er via de ouderapp Social Schools algemene informatie. Daarnaast worden de ouders wekelijks op de hoogte gebracht van het nieuws uit de klas; dit gebeurt ook via Social Schools.

Tienminuten gesprekken

In november, februari en juli zullen de leerkrachten informatie geven over de toetsresultaten en ontwikkelingsvoortgang. De kinderen van de groepen 6 t/m 8 zijn hierbij aanwezig. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Wat wij als school belangrijk vinden is: respect voor elkaar hebben, verantwoordelijkheid nemen en natuurlijk veiligheid binnen en om de school. Dat bieden wij middels PBS en Rots en Water.

  • Identiteitsvorming
  • Assertiviteitsontwikkeling/eigen meningsvorming  
  • Respect voor anders denkenden 
  • Gewetensontwikkelingen (normbesef)
  • Gevoel voor relatie (gezagsrelaties) 
  • Veiligheid en geborgenheid 
  • Prikkeling van eigen mogelijkheden/ creativiteit 
  • Besef van waarden, voor zichzelf als voor de ander, zoals: liefde, veiligheid, vriendschap, betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid. 

Terug naar boven