Kindcentrum Van den Bergh

Gerard Doustraat 125 3781 EJ Voorthuizen

Ouderbetrokkenheid hebben wij hoog in het vaandel staan. We 'ontmoeten' onze ouders op verschillende momenten in het jaar.

Het team

Toelichting van de school

Op Van Den Bergh werkt een betrokken, enthousiast team samen vanuit een gedeelde visie op onderwijs. We hebben aandacht voor de brede ontwikkeling van onze leerlingen. We leggen de focus op de basisvaardigheden maar ook aan bijvoorbeeld sociale doelen, burgerschap, cultuur en sport. Er is een mooie mengeling van ervaren krachten en jonge leerkrachten met nieuwe inzichten wat maakt dat we samen de beste keuzes kunnen maken voor onze leerlingen. Er zijn specialisten binnen de school (gedrag; begaafdheid en cultuur) en er wordt expertise gedeeld binnen het cluster en de Stichting. Hierdoor hebben we nog meer specialisten in school

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een leerkracht ziek is, of om een andere reden niet kan werken voor de groep wordt er gekeken naar een oplossing. De school zal er zo veel mogelijk aan doen om te voorkomen dat kinderen naar huis moeten worden gestuurd. Pas als dit niet (meer) haalbaar is wordt overgegaan tot het naar huis sturen van een of meerdere groepen kinderen. Dit protocol voorziet in zorgvuldige afweging.
Protocol:
Stap 1: Er volgt een melding bij het centrale meldpunt vervanging (IPPON) om een vervanger te regelen. 
Stap 2: Er wordt intern naar een oplossing gezocht als er geen vervanger beschikbaar is. Mocht er opvang door anderen dan bevoegde leerkrachten mogelijk zijn, zoals onderwijsassistenten of pabo-studenten dan gebeurt dit onder toezicht van een bevoegde leerkracht. De directeur, intern begeleider en opleider in de school zijn niet beschikbaar voor vervanging. Stap 3: Mocht er ook  geen interne vervanging beschikbaar zijn, dan wordt gekeken of de groep verdeeld kan worden over de overige klassen.
Stap 4: De groep kan voor maximaal een dag worden verdeeld. 
Stap 5: Als er geen andere oplossing is worden de leerlingen naar huis gestuurd. Ouders worden per mail op de hoogte gebracht. 
Stap 6: Als er na het weekeinde nog geen vervanging beschikbaar is, dan herhaalt de procedure zich zoals beschreven, echter de groepsverdeling over de beschikbare leerkrachten wordt gewijzigd zodat er een andere groep naar huis wordt gestuurd. 
Noot: Er is een groot tekort aan leerkrachten en momenteel een grote vraag naar vervanging. Dat we op een gegeven moment groepen naar huis moeten sturen vormt een steeds grotere werkelijkheid. Steeds weer zullen we afwegen welke oplossing we kunnen inzetten om naar huis sturen te voorkomen. Hiervoor kijken we naar het belang van al onze leerlingen. Alle groepen verdienen onderwijstijd. Mocht een leerkracht niet vervangen kunnen worden dan bepaalt de school welke groep thuis moet blijven.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Het streven is om alle leerlingen van de school optimaal te bedienen. De onderwijsbehoeften van de leerlingen staat centraal en de organisatie van de school is ingericht om het onderwijs aan onze leerlingen optimaal te ondersteunen. Hiervoor is er onder andere veel momenten in de week ruimte voor instructies, verlengde instructies en begeleide inoefening. We gebruiken deze momenten voor extra uitleg maar ook voor de uitleg van plusmateriaal. Daarnaast is er structureel aandacht de brede ontwikkeling van onze leerlingen. Denk sociale vaardigheden, burgerschap, cultuur en sport.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Kinderen van 4 -13 jaar. 

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven