Sint Petrusbasisschool

Schoklandstraat 73 1131 KX Volendam

Schoolfoto van Sint Petrusbasisschool

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Er is weer een vragenlijst ingevuld door 216 leerlingen in 2021: Het tevredenheidsonderzoek.

Uit de antwoorden van vragenlijst is naar voren gekomen, dat de kinderen zich veilig voelen bij de leerkracht en op school. Door deze sociale veiligheid kunne de kinderen zich goed ontwikkelen. Onze school krijgt als eindcijfer een 8,7 van de kinderen. Ons pedagogisch- en didactisch handelen en leerstof aanbod worden als sterke punten door hen ervaren. Er wordt door een muziekdocent aandacht besteed aan goed muziek onderwijs.

Er zijn ook aandachtspunten aan te wijzen in de antwoorden.De kinderen van de Sint Petrusschool vragen om meer mee te mogen praten over allerlei schoolzaken. Je zou kunnen denken aan de inrichting van de klas, goede bereikbaarheid van spullen. Ook valt op, dat de kinderen niet altijd iets durven te zeggen als iets ze niet bevalt. Hier zijn we al mee bezig na binnenkomst van de school. Tijdens de evaluatie van de les, kan hier ook wat tijd voor worden vrijgemaakt. Wat ging goed, wat kan anders? Er komt een andere methode voor de zaakvakken en daarin verwachten wij meer aandacht voor andere volkeren en een grotere inbreng van de kinderen, in het verwerken van de lessen. De kinderen krijgen dan een meer actieve en zelfstandige rol, daar hebben ze behoefte aan.

Leerlingen zijn heel tevreden over de school. We zijn trots op het eindcijfer dat we krijgen: een 8,7. We zijn met name blij met het goede oordeel op het pedagogische vlak. Kinderen geven aan de leerkrachten aardig te vinden, zich veilig te voelen en dat problemen daadkrachtig worden opgepakt.

Op het gebied van Kwaliteitszorg geven kinderen aan dat ze niet mogen meepraten met schoolzaken. Dat is ook in het kader van Burgerschap een mooi aandachtspunt om op te pakken. Op het gebied van "Actieve en zelfstandige rol van de leerlingen" zien we al jaren een fundamenteel aandachtspunt liggen. Kinderen staan teveel in "standje consument" zoals we dat op school noemen. Dat is een hele belangrijke aanleiding om ons onderwijs rigoureus te willen innoveren. We willen kinderen veel meer automie geven, veel meer betrekken bij hun leerproces, dat leerproces ook veel inzichtelijker maken, enz. Dit wordt stevig opgepakt door de school. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

Wij zijn trots op de tevredenheid van de ouders. Een gemiddelde van een 8,1 is een prachtig eindcijfer. Bovendien vinden we het mooi dat ouders aangeven de actieve en zelfstandige rol van de leerlingen te herkennen en te waarderen. We investeren de afgelopen jaren stevig in de actieve rol van de kinderen. Ook is het een dagelijkse toer om lesuitval te voorkomen en dat wordt door ouders gezien en genoemd. 

In bijgaande tabel zijn de scores te zien op de schaal van 0 - 4. 

Uit de geschreven opmerkingen valt te concluderen dat ouders tevreden zijn met hoe het onderwijs was, maar ook blij te zijn met de veranderingen aangaande de leervaardigheden. Punt van zorg ligt soms bij de kennisontwikkeling. Enkele ouders vragen zich af of hun kind nog wel genoeg algemene kennis opdoet en genoeg teksten leest. Daar komt de school in de Parro-nieuwsberichten op terug. 

Ook wordt in de geschreven opmerkingen duidelijk dat een groep ouders voorstander is van een continurooster, of minimaal het bespreken ervan. De kwantitatieve cijfers, het aangeklikte, toont dat 7% ontevreden is over de huidige schooltijden, 69% is positief (15% geen mening over schooltijden). 

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven