Basisschool Louise de Coligny

Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen

  • Schoolfoto van Basisschool Louise de Coligny
  • Schoolfoto van Basisschool Louise de Coligny
  • Schoolfoto van Basisschool Louise de Coligny
  • Samen op weg naar jouw toekomst!
  • Wij zijn een kanjerschool, en daar zijn we trots op.

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op het schoolvenster van basisschool Louise de Coligny!

De Louise de Coligny is een middelgrote basisschool in de wijk Paauwenburg in Vlissingen. Op dit moment zitter er ongeveer 200 kinderen op onze school verdeeld over 8 groepen. 

De school is een deel van ‘Kindcentrum aan zee’. Dit kindcentrum werkt samen met de kinderopvang, bibliotheek en de partners in de wijk. De school zet ertoe aan dat kinderen en jongeren in hun eigen omgeving (op school, thuis en in de vrije tijd) optimaal aanbod van mogelijkheden tot groei kunnen vinden. 

Met een enthousiast en betrokken team zorgen we voor eigentijds onderwijs, waarin kinderen zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. We houden daarbij rekening met de eigenheid van ieder kind en zijn of haar onderwijsbehoeften. 

We werken met lesmethodes die up to date zijn en maken daarbij gebruik van EDI, coöperatieve werkvormen en Boeiend Onderwijs. Vanaf groep 4 wordt er door de leerlingen, naast oefenen in werkboeken, ook digitaal verwerkt. We maken daarbij bewuste keuzes tussen her verwerken in schriften / werkboeken en digitale middelen. Daarnaast leren onze leerlingen omgaan met de Gmail en Google Drive. 

Een duidelijke structuur en een goede sfeer in de klassen vinden we als team erg belangrijk. Vier leerkrachten zijn bevoegd om gecertificeerde weerbaarheidslessen te verzorgen in de gehele school. De leerkrachten zullen er alles aan doen om uit u kind te halen wat er in zit, want: "We zijn samen op weg naar jouw toekomst".

Dit schoolvenster biedt u inzicht in de resultaten van de Louise de Coligny. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de inspectie en de school. Waar nodig geeft de school een toelichting bij de cijfers en feiten.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Gedeelde verantwoordelijkheid
  • Kindgericht
  • Ontwikkelingsgericht
  • Toekomstgericht

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Wij bouwen samen met onze kanjers aan een stevige basis voor de dag van morgen en beloven onze leerlingen daarbij:

Wij willen voor jou een veilige thuishaven zijn, een plek waar je kan oefenen en ervaringen op kan doen die je nodig hebt om na de basisschool verder te bouwen aan jouw toekomst. Je gaat hier op expeditie, soms samenwerkend en soms juist alleen. Met plezier nieuwe dingen leren en je verwonderen over de wereld.  

Je leert hier de lees- en rekencode kraken en met taal om te gaan. Wij dagen je uit om jezelf vast te bijten in die ene moeilijke som of juist even weg te dromen in dat fijne boek. Je mag trots zijn op de doelen die je haalt en we vieren jouw successen. Wij leren jou ook door te zetten als het even niet zo makkelijk gaat en vergroten jouw zelfstandigheid om te komen waar je heen wilt.

Doordat jij medeverantwoordelijk bent voor dat wat je bij ons leert zullen we samen in de gaten houden of je de juiste koers nog vaart. In onze units zijn uitstapjes naar een ander niveau makkelijk te maken, wij maken het aanbod passend bij jouw onderwijsbehoefte.

Tijdens jouw reis is oriëntatie op de wereld ook van groot belang. Kijk om je heen, verdiep je in iets dat je interessant vindt en stel of beantwoord kritische vragen.

Wij leren je hoe je nieuwe dingen moet leren en zullen een coach voor je zijn. Jij leert je onderweg ook verantwoordelijk te voelen voor de mensen en spullen om je heen. Met deze positieve en respectvolle houding kan je vol vertrouwen op de volgende bestemming af.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
205
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de website van de school.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven