Rooms Katholieke Basisschool de Bussel

Wilhelminastraat 19 C 5251 ER Vlijmen

Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool de Bussel

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op basisschool De Bussel mag je (leren) zijn wie je bent, op je eigen manier, door te onderzoeken én ontdekken.’  
We leggen hieronder uit wat ‘Eigenwijs Leren’ op de Bussel betekent. Daarna vertellen we wat meer over hoe ‘Eigenwijs Leren’ er t.a.v. ons onderwijs, ons team, onze leerlingen en hun ouders en gebouw uitziet: ·      
Ons onderwijs: Verder bouwen vanuit een sterke basis ·      
Ons team: Kunnen bouwen op elkaar ·      
Onze leerlingen en hun ouders: Samen bouwen aan de toekomst ·      
Ons nieuwe gebouw: Een schoolgebouw dat past bij ‘Eigenwijs leren’ op De Bussel  

‘Eigenwijs Leren’ op de Bussel Zoals we hierboven schreven: ‘Eigenwijs leren’ op de Bussel betekent ‘zijn wie je bent, op je eigen manier, door te onderzoeken en ontdekken’. Hieronder leggen we uit wat we daarmee bedoelen:   Eigen staat voor de eigenheid van elke persoon. Onze leerlingen, hun ouders en onze teamleden mogen zijn zoals ze zijn. Alle leerlingen horen erbij! Dat geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid. De Bussel is een school met een eigen herkenbaar karakter. Wijs staat voor de wijze waarop je iets kunt of wilt doen. Maar ook voor wijzer worden: Onze leerlingen doen hier, op hun eigen manier en eigen niveau, nieuwe kennis op, en leren hoe je met anderen omgaat. Als school willen wij onze leerlingen de weg wijzen, waarna ze op hun eigen manier aan de slag kunnen gaan. Op De Bussel leren onze leerlingen nieuwe dingen, leren ze zichzelf kennen, en leren ze op een fijne manier omgaan met anderen. Hierbij zorgen we ervoor dat ze dit vooral leren door zelf op onderzoek en ontdekking te gaan en het te gaan beleven.  

En tot slot…zijn we op De Bussel eigenwijs. We onderzoeken nieuwe en uitdagende methoden, gaan als dat nodig is van bestaande paden af, en doen de dingen soms anders dan anders. We zijn eigenwijs als we geloven dat dat nodig is om zo goed mogelijk te kunnen zorgen voor het basisonderwijs en de toekomst van onze leerlingen.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Iedere leerling is uniek. Op De Bussel sluiten we aan bij wat een leerling nodig heeft. Dat betekent dat we per leerling zorgen voor maatwerk. We zoeken naar manieren om ons onderwijs anders vorm te geven. We willen buiten de muren van het klaslokaal werken, en daarbij ook vaker ‘echt’ naar buiten, de natuur en samenleving in.   Wij zijn ervan overtuigd dat leerlingen beter kunnen leren als ze regelmatig bewegen. Dat kan in de pauzes, tussen twee lessen door, of juist tijdens een les. We willen zoveel mogelijk beweging in het onderwijs.  

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Terug naar boven