Kindcentrum Willibrord

Pastoor Ohllaan 28 3451 CC Vleuten

Schoolfoto van Kindcentrum Willibrord

In het kort

Toelichting van de school

Kindcentrum Willibrord: sterk onderwijs in het hart van Vleuten Een heerlijk plein om te spelen. Een kindcentrum om in te ontdekken en groeien van 0 tot 12 jaar. Een gebouw waarin we, met ons team in een veilige en geborgen omgeving, sterk onderwijs bieden aan onze leerlingen. Een plek waar je gezien wordt, waar je leert en plezier maakt. Wij zijn kindcentrum Willibrord, gelegen in het hart van Vleuten, tussen de kerk en de bakker. Kom je binnen en kijk je mee?  We zijn heel trots op onze manier van werken en hebben een heldere visie over het onderwijs en de opvang die we verzorgen.

Om een goede schoolkeuze te maken is het fijn om een indruk te krijgen van de school. We organiseren daarvoor informatiebijeenkomsten waarna ouders ook door de school worden rondgeleid. De data van deze bijeenkomsten vindt u op onze website http://www.willibrordschool-vleuten.nl onder het kopje onze school en dan naar aanmeldingsprocedure. Via de website is tevens de schoolgids te downloaden.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Kwaliteit
  • Verbondenheid
  • Duurzaamheid
  • Vertrouwen
  • Koersvast

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Sinds de realisatie van ons nieuwe gebouw functioneren wij als een kindcentrum.

Naast onderwijs bieden we ook twee verticale kinderopvanggroepen aan, verzorgd door Kind en Co-Ludens.

Het aantal leerlingen is gestegen van 500 naar ongeveer 700 en zal naar verwachting stabiliseren rond de 750.

Voor de komende schooljaren is er slechts beperkte plaats beschikbaar voor nieuwe kinderen.Elk kwartaal kunnen maximaal 21 'nieuwe' 4-jarigen zich inschrijven, wat neerkomt op 84 leerlingen per schooljaar.

Er is nog plaats voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
721
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Leerlingen worden vanaf de start van hun schoolloopbaan bij de Willibrordschool individueel en in groepsverband op dezelfde manier begeleid. Die eenduidigheid leidt ertoe dat iedereen weet wat er van hem, haar of hen verwacht wordt. We hebben aandacht voor: 

  • de fases van groepsvorming
  • het schoolklimaat en rust
  • het realiseren van regelmaat en structuur
  • normen, waarden en gedrag
  • verantwoordelijkheid nemen en geven
  • verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van de omgeving binnen en buiten de school.

Veiligheidsbeleid

Sociale veiligheid op school is belangrijk voor een goed leer- en werkklimaat en krijgt vorm in het dagelijks handelen en denken van iedereen in de school. Scholen hebben een inspanningsverplichting om een actief veiligheidsbeleid te voeren. Elke school heeft een personeelslid dat het beleid op school coördineert en dat voor ouders, kinderen en personeel dient als aanspreekpunt .Het bevoegd gezag van de stichting plaatst de veiligheid in een bredere context

Veiligheidsbeleid In het veiligheidsbeleid van Wijs! is beschreven wat we doen om de veiligheid van leerlingen, medewerkers en ouders te waarborgen. Het veiligheidsbeleid omvat meerdere onderdelen, denk hierbij aan beleid m.b.t. medisch handelen van leraren, omgaan met privacygevoelige informatie en bijvoorbeeld de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Wilt u hierover meer informatie, dan kunt u hiervoor de directeur of schoolleider raadplegen.

Vertrouwensinspecteur Inspectie van het Onderwijs

Ouders kunnen de vertrouwensinspecteur van de Inspectie van het Onderwijs raadplegen wanneer zich in of rond de school (ernstige) problemen voordoen op het gebied van: seksueel misbruik, seksuele intimidatie, psychisch en fysiek geweld (waaronder pesten), discriminatie en radicalisering. Contactgegevens en meer informatie vindt u via de website: https://www.onderwijsinspectie.nl/onderwerpen/vertrouwensinspecteurs

Terug naar boven