Basisschool Op de Top

Vijlenberg 139 6294 AT Vijlen

Schoolfoto van Basisschool Op de Top

In het kort

Toelichting van de school

Wij hebben deze schoolpagina samengesteld om voor ouders, partners en andere belangstellenden een duidelijk beeld te schetsen over onze school. Wij streven naar een compacte weergave van deze informatie.

De verwijzingen naar uitgebreidere informatie rondom een bepaald onderwerp kunt u vinden via de link: https://www.innovo.nl/aanvulling-schoolgids.html.

Een goede communicatie vinden wij daarnaast erg belangrijk. Mochten onderdelen onduidelijk zijn, dan horen wij het graag. In een persoonlijk gesprek geven wij dan graag een nadere toelichting. We wensen u veel leesplezier.

Rachel Peters en Sanne Bisscheroux

Directie BS Op de Top

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Samen verantwoordelijk
  • Eigenaarschap
  • Talentontwikkeling
  • Gedegen
  • Respectvol

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Begin schooljaar 2023-2024 telt onze school ± 105 leerlingen. Door de maandelijkse instroom van nieuwe leerlingen varieert dit aantal voortdurend. Onze leerlingen zijn verdeeld over vier groepen: groep 1/2, groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
104
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Handle with Care 



De Zuid-Limburgse gemeenten doen met alle (speciaal) primair onderwijs scholen samen mee aan ‘Handle with Care’. Het doel van Handle with Care is om op school steun te bieden aan leerlingen die thuis geweld meemaken, waarbij politie aanwezig is geweest. Als kinderen iets ingrijpends meemaken geeft dat veel stress. Als het stressniveau hoog blijft, kan dit de ontwikkeling van een kind verstoren. Een betrouwbare volwassene, zoals een leerkracht, kan een kind helpen om met die stress om te gaan. 



Onze school doet daarom ook mee aan Handle with Care. De werkwijze is simpel. Als de politie aan de deur komt vanwege huiselijk geweld in een gezin met kinderen, dan sturen zij een melding aan Veilig Thuis. Veilig Thuis stuurt vervolgens een Handle with Care signaal aan leerplicht. Dit signaal bevat alleen: 





  • de naam van het kind 







  • de geboortedatum van het kind  







  • het codewoord Handle with Care.  





Leerplicht zoekt op basis van de gegevens de juiste school, en stuurt het Handle with Care signaal door naar de intern begeleider/directeur, zodat ze samen met de leerkracht extra aandacht en steun aan het kind kunnen geven. Binnen Handle with Care worden dus geen details over het incident thuis gedeeld. De Handle with Care signalen worden ook niet geregistreerd in het schoolsysteem. Alle informatie met betrekking tot het Handle with Care signaal wordt na ontvangst gewist.  



Wilt u meer weten over dit project, neemt u dan gerust contact op met Rachel Peters ([email protected]).



Uitwerking richtlijn gebruik smartphone in de klas



In onze op-en-top digitale wereld zijn smartphones en privé-apparaten niet meer weg te denken, ook niet in het klaslokaal. Echter, om de concentratie en het leerproces niet te verstoren, hanteren wij een duidelijke smartphone richtlijn aan de hand van de landelijke richtlijn. Hierin staat dat het gebruik van deze apparaten tijdens onderwijstijd niet is toegestaan, behalve voor onderwijsdoeleinden, medische noodzaak of bij fysieke beperkingen. Bij aanvang van de schooldag schakelen de leerlingen hun apparaten uit. De apparaten worden op de daarvoor bestemde plek gelegd. (Eigen risico) Als school bepalen we gezamenlijk sancties voor overtredingen, variërend van waarschuwingen tot passende consequenties. Het personeel gebruikt privé-apparaten volgens het algemene beleid, met erkenning van noodzakelijkheid zoals bij Multi-Factor Authenticatie (MFA) om het veilig inloggen in de verschillende privacygevoelige systemen te waarborgen. 


Terug naar boven