Laurentiushof

Kloosterstraat 1 5821 BA Vierlingsbeek

Schoolfoto van Laurentiushof

Het team

Toelichting van de school

Manager Onderwijs
Tanja Dekker-van Hest (info.laurentiushof@skov-onderwijs.nl)

Management ondersteuning
Loes Weijers 

Leerkrachten
Yvonne Arts-Ermens
Petra Baltussen-vd Berg
Susan de Wit-Koetsier
Tom Geurts
Mariët Hendriks-van Bon
Gijs Jacobs
Wilma Kersten-Coppus
Ilse Lucassen
Marie-José Verstegen-Stelten
Anouk Otten
Sabine den Teuling
Deveny Theunissen

Onderwijsassistenten
Moniek Drost-Theunissen
Jet Willems

vakleerkracht bewegingsonderwijs
Esther Buune
Steven Wassenaa

Huishoudelijke dienst: ICS groep   

Conciërge Paul Stiphout

De mensen van SKOV:
Het werk op de scholen wordt op onderdelen ook ondersteund vanuit SKOV. Paul Stiphout is bovenschools conciërge, hij zorgt voor het onderhoud van de vijf schoolgebouwen van de stichting. Sonja van de Logt ondersteunt de vijf scholen op administratief gebied.

Op het gebied van zorg worden de SKOV-scholen ondersteund door Managers Leerlingenzorg. Dat zijn Melanie Wijnands en Karin Kohrman.  

De uitoefening van het bevoegd gezag is door het schoolbestuur gemandateerd aan Henny Cremers en Jeanette Deenen. Zij vormen samen de directie/ dagelijks bestuur van de stichting. Zij worden ondersteund door Helga Janssen, de directiesecretaris.  

Stagiaires
Wij vinden het onze taak om scholieren en studenten, die geïnteresseerd zijn in het werken in het onderwijs, een stageplek te bieden en zo bij te dragen aan hun opleiding. We hebben stagiaires van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) die daar de opleidingen PABO, PABO-ALO en ALPO volgen. Met de HAN heeft SKOV een samenwerkingsovereenkomst afgesloten betreffende het Opleiden in de School. Daarnaast hebben we met regelmaat studenten die onderwijsassistent willen worden en kunnen leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs de maatschappelijke snuffelstage doen op bs. Laurentiushof.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer de groepsleerkracht niet aanwezig kan zijn - door ziekte of ander verlof - wordt hij of zij vervangen door een leerkracht uit de vervangingspool. Deze vervangingspool heet CPV Ingenium; naast SKOV zijn nog andere omliggende schoolbesturen (ruim 130 scholen) aangesloten bij deze pool. Wanneer CPV Ingenium de vervanging niet kan verzorgen, proberen wij zelf voor de vervanging te zorgen. Wanneer dat ook niet lukt, worden de kinderen de eerste dag opgevangen door hen te verdelen over de andere groepen. Als na de eerste dag nog steeds geen vervanging is gevonden, krijgt u bericht dat uw kind niet naar school kan komen. U ontvangt dit bericht tijdig via Parro.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Basisschool Laurentiushof is een school met ongeveer 235 kinderen en de enige in Vierlingsbeek. De kinderen zijn verdeeld in tien basisgroepen en drie bouwen. De kinderen huizen in een ruim en veilig gebouw, dat midden in het dorp staat.  De meeste kinderen uit Vierlingsbeek en buurdorp Groeningen, komen naar deze school. Onze school werkt vanuit een katholieke grondslag en heeft oog voor andere levensbeschouwingen en geloofsopvattingen. Bij ons op school zijn alle kinderen welkom. Van ouders, die hun kind op onze school plaatsen, verwachten we dat ze zich in onze uitgangspunten kunnen vinden.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We blijven nauw samenwerken binnen onze stichting en blijven de ondersteuning vanuit de managers leerlingenzorg goed inzetten. Daarnaast behouden we de extra ondersteuning vanuit de NPO-gelden en blijven we werken met een onderwijsassistent. Zo kunnen we leerlingen extra ondersteuning bieden als dit nodig is. We streven er daarnaast naar om de samenwerking met het samenwerkingsverband te intensiveren om zo passende hulp te vinden voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Terug naar boven