De Wegwijzer

De Looch 13 4133 DK Vianen (Utrecht)

  • Schoolfoto van De Wegwijzer
  • Schoolfoto van De Wegwijzer
  • Schoolfoto van De Wegwijzer
  • Schoolfoto van De Wegwijzer
  • Schoolfoto van De Wegwijzer

Het team

Toelichting van de school

Het team bestaat uit enthousiaste leerkrachten. De leerkracht is verantwoordelijk voor de inhoud en de wijze waarophij/zij zijn/haar onderwijstaak verricht. Enkele taken zijn:voorbereiden en uitvoeren van onderwijsactiviteiten;voorbereiden van verschillende leersituaties;uitvoeren van leersituaties;ervoor zorgen dat de omgeving van de kinderen zo is ingericht, dat ze daarin kunnen leren;zorgen voor materialen en middelen;evalueren van de leerstof, noteren van bevindingen en deze verwerken in een rapport;kinderen positief stimuleren, activeren en motiveren;ervoor zorgen dat de kinderen zich veilig en prettig voelen op school;het uitvoeren van buitenschoolse activiteiten;contacten onderhouden met de ouders van de kinderen uit de groep.De leerkracht is altijd het eerste aanspreekpunt voor u als ouders. De leerkracht is rondom uw kind de spil van het onderwijs en welbevinden.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Hoe wordt vervanging geregeld bij verlof?

We zijn aangesloten bij een grote vervangingspool in Nederland met de naam PIO/Transvita. Bij afwezigheid van een leerkracht zorgen zij in principe voor vervanging. Daarnaast mogen we rekenen op een grote extra inzet van onze teamleden. Wij stellen alles in dienst om het naar huis sturen van leerlingen te voorkomen. Soms is het noodzakelijk om een groep leerlingen op te delen over de andere groepen. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Bij De Wegwijzer hanteren wij een continurooster. Alle leerlingen, dus ook de kleuters gaan van 08.30 uur tot 14.00 uur naar school. De leerlingen eten gezamenlijk in de groep met de juf of meester.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Bij De Wegwijzer hanteren wij een continurooster. Alle leerlingen gaan van 08.30 uur tot 14.00 uur naar school. De leerlingen eten gezamenlijk in de groep met de juf of meester.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De school streeft ernaar om alle leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, zowel aan de bovengrens als de ondergrens, in school en in de klas te begeleiden. Blijkt dit niet mogelijk, dan zoeken wij binnen ons netwerk naar mogelijkheden om aan de ondersteuningsbehoefte van leerlingen te voorzien.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven