KleurRijk

Wolweversstraat 1 5914 PG Venlo

  • Schoolfoto van KleurRijk
  • Schoolfoto van KleurRijk
  • Schoolfoto van KleurRijk
  • Schoolfoto van KleurRijk
  • Schoolfoto van KleurRijk

Het team

Toelichting van de school

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Op onze school zijn de volgende specialisten aanwezig: gedragsspecialist, rekenspecialist, taalspecialist, meer-en hoogbegaafdheidspecialist. De specialisten ondersteunen leerlingen en medewerkers die dit nodig hebben.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een leerkracht afwezig is i.v.m. (ziekte)verlof proberen we z.s.m. een vervanging te regelen. De stichting heeft een eigen vervangerspool. Daar wordt het eerste naar een vervanger gezocht. Lukt dit niet dan wordt de vraag breder uitgezet via Clooser. Onze school vraagt ook eigen personeel om te vervangen bij afwezigheid van een duo-collega.

Indien er een andere maatregel getroffen dient te worden (opdelen van een groep of een groep geen les kunnen aanbieden) zullen wij ouders vooraf in kennis stellen. 

Het vervangingsbeleid is terug te vinden in de boekenkast van ons Ouderportaal, onder het kopje schoolinformatie.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De school werkt met jaargroepen en combinatiegroepen. In schooljaar 2023 -2024 werken we met 2 groepen 1-2, waarbij vanuit aanbod de keuze gemaakt kan worden de kinderen van groep 1 samen te latenwerken en de kinderen van groep 2.
Daarnaast wordt groep 6-7 gecombineerd.

Wij houden rekening met die verschillen tussen kinderen. Daarbij gaan we zoveel mogelijk uit van datgene wat een kind al kan. Een kind kan gemakkelijker leren wanneer we aansluiten bij datgene wat het kind al kan of weet. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de groepen 1 en 2 wordt binnen het thematisch werken sterk het accent gelegd op voorbereidende lees-, taal- en rekenactiviteiten. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

In de Wet op het Primair Onderwijs (WPO) staat onder andere dat er sprake moet zijn van een ononderbroken ontwikkelingsproces voor kinderen, dat er aandacht moet zijn voor een brede persoonsontwikkeling en dat scholen hun leerlingen systematisch moeten volgen. Het leerstofaanbod is hierbij gebaseerd op wettelijk voorgeschreven kerndoelen voor alle vak- en vormingsgebieden

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op basisschool Kleur-Rijk werken wij met HGPD's( Handelingsgerichte procesdiagnostiek). Vooral ouders van leerlingen met speciale zorg hebben hier in het verleden iets van gemerkt. In de schoolgids en tijdens zorggesprekken worden ouders geïnformeerd over het belang van HGPD bij het vormgeven van Passend Onderwijs. Ook het komend schooljaar willen we hier aandacht voor hebben. Ouders van leerlingen met speciale hulpvragen willen wij vooral in een eerder stadium betrekken bij handelingsplannen (HGPD's, OPP's (ontwikkelingsperspectief), groepsplannen). Vanuit “HGPD denken” steken wij vooral in op kansen en mogelijkheden van de leerling en zijn omgeving. Wij blijven bewust werken aan ‘autonomie’, ‘relatie’ en ‘competentie’ van de leerlingen tijdens nieuwe ontwikkelingen binnen de school, zoals (begrijpend) lezen, gedrag, woordenschat en rekenen.In het schoolondersteuningsplan staat precies beschreven wanneer er een HGPD wordt opgesteld.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Een van onze ambities is dat we graag het aanbod niet alleen op niveau willen afstemmen, maar ook op de (indien deze er zijn) problematieken. Meer inzetten op kindkenmerken en leerbehoeften en het aanbod hierop aanpassen is hierin een doel.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In samenspraak met de gemeente biedt peuteraanbod Samsam een programma aan voor kinderen in de leeftijd van 2-2,5 jaar tot 4 jaar. De basisschool is hierbij betrokken. Er zijn werkvergaderingen voor leerkrachten van de basisschool en leidsters van de peuterspeelzaal. Zij stemmen werkwijze, communicatie, ouderhulp, activiteiten etc.. samen af.

Terug naar boven