Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
De Meule beschikt over een vakleerkracht gym. Zij geeft les in alle groepen. Tevens heeft zij de opleiding Motorisch Remedial Teaching gevolgd. Hierdoor kan zij op tijd ingrijpen als kinderen opvallen in de gymles. In kleine groepjes wordt met deze kinderen extra geoefend.
De vakleerkracht stimuleert ook buitenschoolse activiteiten en regelt daar vaak een centrale aanmelding of inschrijving. Zo wordt deelname voor kinderen (en hun ouders) laagdrempelig gemaakt. Denk hierbij aan activiteiten als de wandelvierdaagse, de Venloop, VenloStormt, kampioenschap stoepranden, etc. We merken dat hierdoor veel kinderen meedoen aan deze activiteiten.
Er is veel aandacht voor de taalontwikkeling. Kinderen hebben hier behoefte aan en in de groepen is daar de hele dag door aandacht voor. De rijke taalomgeving helpt kinderen om zich de taal eigen te maken. Het ligt ook wel in lijn met de aandacht die de regio, die als taalzwak wordt aangeduid, krijgt.
De school heeft een gedegen aanbod voor de basisvakken en gaat effectief om met de onderwijstijd. De verdeling in tijd is ook mede afhankelijk van de vraag van de kinderen. De vraag bepaalt het aanbod en dus de tijd per onderdeel. Daarnaast besteedt de school veel aandacht aan sport een beweging. Veelal is dat integraal opgenomen in het lesprogramma. Denk daarbij bijvoorbeeld aan 'bewegend leren'.
De school biedt onderwijs aan die kinderen, waarvan de school overtuigd is dat ze de zorg kan bieden die het kind nodig heeft. Daarnaast moet het passen binnen de groep en moet de leerkracht in de gelegenheid zijn om de zorg te kunnen bieden. Al die aspecten samen maken het of de school dat kan bieden wat het kind nodig heeft. De school geeft dan ook nadrukkelijk haar grenzen aan, daar waar de zorg van het kind, groep of leerkracht in het gedrang komt. In die gevallen wordt doorverwezen naar een andere school, regulier of speciaal (basis)onderwijs.
De school heeft veel expertise op het gebied van anderstaligen en is goed in staat deze kinderen op te vangen en te begeleiden.
Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning
De leerkrachten scholen en ontwikkelen zich, waardoor zorg steeds beter op maat kan worden gegeven. Daarnaast hebben we een begin gemaakt, met als doel dat kinderen steeds beter zelf aan kunnen geven wat ze willen leren, wat ze daar voor nodig hebben en hoe ze dat willen doen. Dat samen maakt dat kinderen steeds gerichter en beter begeleid kunnen worden.
Het gros van de kinderen maakt gebruik van de opvang van de Herberg (Spring), die in hetzelfde gebouw zitten. Daarnaast maken kinderen ook gebruik van de opvang van 'van Harte', 'Villa Kabelbont', 'Opvang Rudolf Steiner'.