Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Al Andalous is een GBT school. Dit staat voor Gezonde Basisschool van de Toekomst. Dit houdt in dat de leerlingen een gezonde lunch (4 dagen per week) en fruit (5 dagen per week) van school krijgen. De leerlingen hebben 15 minuten voor het gezamenlijk eten met de groepsleerkracht in het klaslokaal. Daarna wordt er 30 minuten buiten gespeeld. U kunt uw kind uiteraard ook tussen de middag ophalen om thuis te eten. Hiervoor maakt u vooraf afspraken met de leerkracht van uw kind.
Tijdens het buitenspelen in de grote pauze wordt er begeleid gespeeld. Op maandag t/m woensdag spelen de groepen verdeeld over het plein. In ieder gedeelte van het plein wordt een spel gespeeld. Iedere leerling speelt bij zijn/haar eigen groep. Op donderdag zijn de leerlingen vrij om te bepalen waar en met wie ze op het plein spelen.
Aan deelname aan de TSO zijn kosten verbonden. Per kind dient er ieder schooljaar verplicht een bedrag van €35,- betaald te worden. Dit komt overeen met €3,50 per maand. Voor kinderen die in de loop van het schooljaar instromen wordt aan de hand van het aantal resterende maanden van het schooljaar de TSO-bijdrage berekend. Aan het begin van het schooljaar ontvangt u meer informatie over de wijze waarop u kunt betalen.
De vrijwilligers die toezicht houden op de leerlingen (TSO-leden) ontvangen een belastingvrije vrijwilligersvergoeding voor hun werkzaamheden. Daarnaast wordt er speelgoed voor de kinderen gekocht. In het begin van het schooljaar ontvangt u ook meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden als overblijfouder. Heeft u al eens overwogen om toe te treden tot de groep van TSO-vrijwilligers? Mocht u hier meer informatie over willen, kunt u terecht bij de schoolleider.
Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.