Basisschool Mikado

Alberickstraat 5 5922 BL Venlo

Schoolfoto van Basisschool Mikado

Het team

Toelichting van de school

In onze groepen werken in totaal 22 leerkrachten, 1 vakleerkracht bewegingsonderwijs, 2 onderwijsassistenten, 4 leraarondersteuners en een aantal vrijwilligers en stagiaires.  Verder hebben we op BS Mikado een administratief medewerker en een conciërge, die ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Het hele team wordt ondersteund door 1 directeur en 3 teamleiders.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als een leerkracht ziek is, wordt er vervanging aangevraagd. Realiteit is tegenwoordig dat er geen vervangers beschikbaar zijn.

Wij vangen dit waar mogelijk met de leerkrachten en ondersteuner op en proberen daarna te voorkomen dat groepen naar huis moeten of thuis moeten blijven.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

We hebben voor dit onderdeel geen gegevens (ontvangen).

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Behalve vakleerkrachten kunnen we bogen op een heleboel expertise in ons team. Binnen onze school worden de volgende functies vervuld:

  • leerkracht L10
  • leerkracht L11
  • onderwijsassistent
  • leerkrachtondersteuner
  • teamleider
  • directeur
  • ICT ambassadeur/ICT’er
  • deskundige bewegingsonderwijs
  • deskundige kunst- en cultuur
  • administratief medewerker
  • conciërge
  • vrijwilliger ondersteunend in groepen
  • deskundigen leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte
  • deskundige rekenen
  • deskundige Taalklas

In ons SOP (School Ondersteunings Profiel) staat hierover meer.

Basisschool Mikado staat in de wijk Vastenavondkamp in Blerick. Dit schooljaar gaan ongeveer 265 leerlingen, verdeeld over 11 groepen naar onze school. Behalve twee taalklassen hebben wij 4 groepen 1-2 en van groep 3, 4, 5, 6, 7 en 8 hebben wij ieder één groep. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Wij geven ons onderwijs vorm door gebruik te maken van ambachtelijke vaardigheden en het vakmanschap van leerkrachten, ondersteunt door eigentijdse methodes. Hierdoor zorgen we voor basisaanbod dat recht doet aan het curriculum en de tule/SLO doelen, passend bij de aandacht per vakgebied en per groep die nodig is. Wij observeren en registreren middels KIJK!Hierdoor kunnen wij verantwoord en beredeneerd variëren in onderwijstijd per vakgebied en houden wij ons niet aan een strak rooster.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Wij geven ons onderwijs vorm door gebruik te maken van ambachtelijke vaardigheden en het vakmanschap van leerkrachten, ondersteunt door eigentijdse methodes. Hierdoor zorgen we voor basisaanbod dat recht doet aan het curriculum en de tule/SLO doelen, passend bij de aandacht per vakgebied en per groep die nodig is. Wij gebruiken Cito-toetsen om het rendement van ons onderwijs te meten. Hierdoor kunnen wij verantwoord en beredeneerd variëren in onderwijstijd per vakgebied en houden wij ons niet aan een strak rooster.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Mikado geeft onderwijs aan leerlingen van 4 t/m 12 jaar. Naast 10 reguliere groepen hebben we twee Taalklassen waar leerlingen (7-12 jaar) die geen Nederlands spreken les krijgen in de Nederlandse taal of ondersteuning ontvangen in de reguliere groep. Kinderen van 4 t/m 6 jaar krijgen les in de groepen 1-2 met extra aandacht en ondersteuning van een NT2-leerkracht.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Hierover kunnen wij geen algemene uitspraak doen. Wij willen per leerling met ouders in gesprek gaan of wij de meest passende plek kunnen bieden of dat een andere school beter in de ondersteuningsbehoefte kan voldoen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven