Openbare Basisschool De Pionier

Floraronde 293 1991 LB Velserbroek

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Pionier
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Pionier
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Pionier
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Pionier

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een leerkracht door verlof of bijvoorbeeld door ziekte afwezig is gaan we op zoek naar vervanging. Het intern oplossen blijkt steeds moeilijker. We doen altijd ons best een passende oplossing te vinden. Het niet opvangen van groepen kan in deze tijd van het 'lerarentekort' wel eens voorkomen. In deze uiterste gevallen zijn wij helaas een enkele keer genoodzaakt een groep naar huis te sturen of thuis te laten. Dit is overmacht. Mocht het zover komen dan communiceren wij hier zorgvuldig met onze ouders over.
 Indien nodig en mogelijk maken wij gebruik van digitaal aanbod / instructie via teams wanneer een volledige groep thuis 'moet' zijn en een leerkracht beschikbaar is. Wij noemen dit 'onderwijs op afstand'. Het kan ook voorkomen dat leerlingen een passend pakket werk mee naar huis krijgen om zelfstandig of met hulp van ouders aan de slag te gaan.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Vormingsonderwijs.
Onze school is een openbare school. In de wet staat dat op onze school lessen vormingsonderwijs kunnen worden gegeven als ouders daar om vragen. Het godsdienstonderwijs en levensbeschouwelijk vormingsonderwijs worden gegeven binnen de schooltijden, maar vallen niet onder de verantwoordelijkheid van onze school. Deze lessen zijn aanvullend op de aandacht die wij als school besteden aan geestelijke stromingen en burgerschapsvorming. Deze lessen worden gegeven aan de groep 6.
De wekelijkse lessen vormingsonderwijs van drie kwartier worden verzorgd door een bevoegd vakdocent van een bepaalde levensbeschouwelijke richting.Er zijn voor u of onze school geen kosten aan verbonden.
Ga voor meer informatie naar de website www.vormingsonderwijs.nl

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij verwijzen u naar ons Ondersteuningsprofiel.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven