De Kameleon

Bronkhorstenstraat 2 6882 DP Velp (Gelderland)

Schoolfoto van De Kameleon

Het team

Toelichting van de school

Het team van De Kameleon kenmerkt zich door haar enthousiasme en gedrevenheid om het beste uit de kinderen te halen. Alle kinderen worden gezien en op drie vlakken zo goed mogelijk begeleid: het leren, het welbevinden en (zo nodig) in de thuissituatie. Het team bestaat uit een groep professionele, betrokken en bevlogen teamleden. Op onze school werken we met 13 leerkrachten, 1 vakleerkracht, 1 leerkrachtondersteuner, 2 onderwijsassistenten, 1 administratieve kracht, 1 huismeester, 2 intern begeleiders, 1 adjunct-directeur en 1 directeur.

Functies en taken:
Op onze school komen de volgende functies en taken voor:

  • De groepsleerkracht heeft de dagelijkse leiding over de groep. Hij/zij is uw eerste aanspreekpunt over uw kind en over de gang van zaken op school.
  • De onderwijsassistenten en leerkrachtondersteuner ondersteunen de groepsleerkracht in de groep, werkt met groepjes kinderen binnen en buiten de klas en ondersteunt tijdens de pauzes.
  • De interne begeleider coördineert speciale zorgactiviteiten en heeft een coachende taak richting de leerkrachten.
  • De I-coach coördineert alles op het gebied van computers en ICT.
  • De vakleerkracht geeft les op een specifiek vakgebied. Onze school heeft vakleerkrachten voor het bewegingsonderwijs (gym).
  • De administratief medewerker ondersteunt de directie bij administratieve werkzaamheden.
  • De huismeester houdt zich bezig met allerlei klussen in en om de school.
  • Via een schoonmaakbedrijf werken vaste mensen aan het schoonhouden van ons gebouw.
  • De directie bestaat uit de directeur en adjunct-directeur. Zij zijn verantwoordelijk voor de algemene leiding. U kunt bij de directie terecht voor het opgeven van nieuwe leerlingen, het aanvragen van extra verlof en voor algemene vragen en problemen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Een leerkracht kan afwezig zijn door ziekte, (studie)verlof of andere bijzondere omstandigheden. De Kameleon is aangesloten bij het Personeelscluster Oost Gelderland (PON). Als er een vervanger nodig is, krijgen we deze toegewezen vanuit het PON.

In een enkel geval, wanneer er door ziekte ad hoc een invalleerkracht nodig is, is er geen inval te regelen. In dat geval wordt er gezocht naar mogelijkheden om de groep op een andere manier op te vangen.

In een enkel geval kan het voorkomen dat er geen opvangmogelijkheden
zijn. Dan wordt er aan ouders gevraagd om de kinderen zoveel mogelijk
thuis te houden. Er wordt altijd vooraf contact opgenomen met de ouders. De school zorgt voor opvang als dat nodig is. 

De ouders worden schriftelijk op de hoogte gebracht als een invalkracht langdurig op school is.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Onze school heeft extra aanbod voor het jonge kind: voor- en vroegschoolse educatie (VVE) / peuteropvang. We werken samen met een kinderopvangorganisatie in het gebouw waar onze school ook in gevestigd is, namelijk met Puck & Co.

Puck & Co is een professionele aanbieder van kinderopvang met oog voor opvang op kleine schaal. Zij bieden een uitdagende, veilige en goed voorbereide omgeving waarin kinderen zichtzelf kunnen ontwikkelen en waar u als ouder keuzes kunt maken. Kinderopvang is namelijk een groot onderdeel in zowel het leven van uw kind als dat van u. Daarom vinden zij het belangrijk dat de opvang die zij bieden aansluit bij uw persoonlijke situatie. 

We hebben aandacht voor de doorgaande lijn van peuter naar kleuter. Er is sprake van structureel overleg tussen de kinderopvang en school. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd waarbij peuters, onder begeleiding van de pedagogisch medewerker, deel kunnen nemen aan het kleuteraanbod. Tevens worden de peuters betrokken bij activiteiten en is er jaarlijks aandacht voor het aanbieden van gezamenlijke thema's. 

Terug naar boven