Rooms-Katholieke Basisschool De Meerhoef

Raadhuisstraat 1 5503 CS Veldhoven

Schoolfoto van Rooms-Katholieke Basisschool De Meerhoef

Het team

Toelichting van de school

Voor schooljaar 2023-2024 kent het team van de Meerhoef de volgende samenstelling

-16 leerkrachten, waarvan 6 fulltime.

-2 leerkrachten met een bijzondere taak; leermonitor (IB) en regisseur (IB)

-2 onderwijsassistentes

-1 vakleerkracht gym

-1 vakleerkracht muziek

-1 directeur

-4 ondersteunend personeel (managementondersteuning, conciërge, schoonmaak)

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Het personeel heeft verlof tijdens de schoolvakanties. In bepaalde gevallen kan het personeel aanspraak maken op extra verlof onder schooltijd. In geval van ziekte kan een medewerker bijvoorbeeld niet komen werken. Dit wordt uiteraard altijd afgestemd met de directie. We streven naar zo min mogelijk lesuitval. Stichting Veldvest zet haar hele vervangingsbudget in om in voorkomende gevallen maatregelen te kunnen nemen. Ze maakt daarbij gebruik van vaste personeelsleden die in de vervangingspool werken, ze rekruteert een aantal nieuwe kandidaten die een tijdelijk contract krijgen van een jaar (min –max contract). Daarnaast maakt ze gebruik van de gezamenlijke vervangerspool van Veldvest en SKOzoK en verzoekt de Stichting personeelsleden met een vast contract die parttime werken in te springen om een vervanging op zich te nemen. Indien er geen vervanging komt, zoeken we naar oplossingen, waarbij het gaat om een verantwoorde situatie, waarvan het opsplitsen van de groep er één is. Kinderen uit een groep worden dan verspreid over andere groepen. Het onderwijsproces vindt hierbij doorgang, zij het bij een collega leerkracht. Is een collega meerdere dagen ziek en is er geen vervanger voorhanden, dan wordt er bij toerbeurt een groep opgesplitst en worden collega’s in de groep van de zieke leerkracht geplaatst. Deze maatregelen zorgen ervoor dat we garant staan voor een verantwoorde vervangingspraktijk waarbij het naar huis sturen van kinderen geen optie vormt.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Alle schoolbesturen hebben sinds de invoering van passend onderwijs een zorgplicht. Dit betekent dat de scholen ervoor moeten zorgen dat iedere leerling, die bij de school staat ingeschreven of is aangemeld en die extra ondersteuning nodig heeft, een passend onderwijsaanbod krijgt. Na aanmelding zal onze school eerst zorgvuldig onderzoeken wat uw kind nodig heeft en of we die ondersteuning zelf kunnen realiseren, eventueel met ondersteuning vanuit het samenwerkingsverband. Als we de ondersteuning niet zelf kunnen bieden en aan ouders aangeven dat hun kind wellicht beter past op een andere school, moet de school, na overleg met de ouders, zorgen dat er een andere school gevonden wordt, die een passend aanbod kan doen en het kind kan toelaten. Dit kan een andere basisschool zijn, maar ook een school voor speciaal basisonderwijs of speciaal onderwijs. Het 'schoolondersteuningsprofiel' beschrijft welke ondersteuning wij momenteel kunnen bieden en hoe deze ondersteuning is georganiseerd.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Onze toekomstige doelen omvatten het voortzetten en versterken van de initiatieven die we hebben gestart, met als doel ze duurzaam te verankeren en verder uit te breiden in de komende jaren.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

niet van toepassing

Terug naar boven