Basisschool aan 't Heike

Heike 19 5508 PA Veldhoven

  • null
  • Schoolfoto van Basisschool aan 't Heike
  • Schoolfoto van Basisschool aan 't Heike

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Basisschool aan 't Heike streeft naar zo min mogelijk lesuitval. Het personeel heeft verlof tijdens schoolvakanties. In bepaalde gevallen kan het personeel aanspraak maken op extra verlof onder schooltijd. Ook in het geval van ziekteverzuim is vervanging nodig.  

Op 01 juli 2016 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) voor het bijzonder onderwijs ingegaan. Door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid is een aantal regels rondom flexibele arbeid, WW en ontslag ingrijpend veranderd. Een onbedoeld effect van deze wetgeving is dat besturen omzichtig omgaan met het aangaan van verplichtingen, met name bij vervangingen. Basisschool aan 't Heike doet haar uiterste best om binnen de mogelijkheden voor vervanging te zorgen. Er zijn een aantal maatregelen:
- In de vervangingspool van stichting Veldvest werken vaste personeelsleden die kunnen vervangen. Daarnaast wordt een 6-tal kandidaten geworven voor een jaarcontract (min – max contract)
- Stichting Veldvest en SKOzok hebben een gemeenschappelijke vervangerspool 
- Stichting Veldvest verzoekt personeelsleden met een vast contract die parttime werken in te springen om een vervanging op zich te nemen. 
- Stichting Veldvest is in gesprek met kindpartners Korein en Nummereen om in voorkomende gevallen gebruik te kunnen maken van een pedagogisch medewerker, die toegevoegd wordt aan het onderwijsteam van de school.  

Indien er geen vervanging komt, zoeken we naar oplossingen, waarvan het opsplitsen van de groep er één is. Uitgangspunt is en blijft een verantwoorde onderwijssituatie creëren. Kinderen uit een groep worden dan verspreid over twee andere groepen. Het onderwijs vindt hierbij doorgang bij een collega leerkracht. Is een collega meerdere dagen ziek en is er geen vervanger voorhanden, dan wordt er bij toerbeurt een groep opgesplitst en worden collega’s in de groep van de zieke leerkracht geplaatst. 

Basisschool aan 't Heike staat met deze maatregelen garant voor een verantwoorde onderwijspraktijk waarbij het naar huis sturen van kinderen in beginsel geen optie vormt.   

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Op basisschool aan 't Heike wordt binnen groep 1-2 thematisch gewerkt. Binnen het thema wordt gewerkt aan doelen rondom taal-, reken- en o.a. sociaal-emotionele ontwikkeling. 

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De school gaat uit van de kerndoelen, met daaraan gekoppeld de leerlijnen en de tussendoelen. De methodes van de verschillende vakgebieden worden gebruikt, om ervoor te zorgen dat de leerstof doelgericht en via een doorgaande lijn aangeboden wordt.

Onder levensbeschouwing valt 'De Vreedzame School', de lessen in het kader van de doorgaande lijn sociaal emotionele ontwikkeling en burgerschap. 

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Basisschool aan 't Heike is een neutrale school voor regulier basisonderwijs.  Onze school is één van de twee scholen met een neutrale identiteit  in Veldhoven. Neutraal onderwijs betekent dat de oorsprong van het onderwijs niet gebonden is aan een specifieke geloofsovertuiging of levensbeschouwing. Alle kinderen, van welke gezindte (geloof) ook, zijn welkom in deze vorm van het onderwijs en hun visies worden er gerespecteerd.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven