Rooms Katholieke Basisschool Sint Jan Baptist

Oude Kerkstraat 27 5507 LA Veldhoven

Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool Sint Jan Baptist

Het team

Toelichting van de school

Het team op de St. Jan Baptist bestaat uit 28 personen, dit zijn 20 leerkrachten, 2 Intern Begeleider, 3 onderwijsassitenten en een directeur.

Daarnaast zijn een conciërge en een administratief medewerker werkzaam op de school.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Verlof personeel Het personeel heeft verlof tijdens de schoolvakanties. In bepaalde gevallen kan het personeel aanspraak maken op extra verlof onder schooltijd. In geval van ziekte kan een medewerker bijvoorbeeld niet komen werken. Dit wordt uiteraard altijd afgestemd met de directie. De school streeft naar zo min mogelijk lesuitval. In het geval van ziekte van een leerkracht wordt door het zogenaamde P-centrum geprobeerd een vervanger van buitenaf aan te trekken. Op 01 juli 2016 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) voor het bijzonder onderwijs ingegaan. Door de Wet Werk en Zekerheid is een aantal regels rondom flexibele arbeid, WW en ontslag ingrijpend veranderd. Een onbedoeld effect van deze wetgeving is dat besturen omzichtig omgaan met het aangaan van verplichtingen, met name bij vervangingen. De school doet echter haar uiterste best om wel degelijk binnen de mogelijkheden voor vervanging te zorgen. Stichting Veldvest zet haar hele vervangingsbudget in om in voorkomende gevallen maatregelen te kunnen nemen. Ze maakt daarbij gebruik van vaste personeelsleden die in de vervangingspool werken, ze rekruteert een aantal nieuwe kandidaten die een tijdelijk contract krijgen van een jaar (min–max contract). Daarnaast maakt ze gebruik van de gezamenlijke vervangerspool van Veldvest en SKOzoK en verzoekt de Stichting personeelsleden met een vast contract die parttime werken, in te springen om een vervanging op zich te nemen. Verder maakt stichting Veldvest gebruik van de inzet van pedagogisch medewerkers van kindpartners Nummereen en Korein. Zij worden in voorkomende gevallen toegevoegd aan het onderwijsteam van de school. Dit heeft in schooljaar 2016-2017 geleid tot een inzet, waarbij het onderwijsproces zoveel mogelijk doorgang kon vinden.                         Indien er geen vervanging komt, zoekt de school naar oplossingen, waarbij het gaat om een verantwoorde situatie, waarvan het opsplitsen van de groep er een is. Kinderen uit een groep worden dan verspreid over andere groepen. Het onderwijsproces vindt hierbij doorgang, zij het bij een collega leerkracht. Is een collega meerdere dagen ziek en is er geen vervanger voorhanden, dan wordt er bij toerbeurt een groep opgesplitst en worden collega’s in de groep van de zieke leerkracht geplaatst. Waar mogelijk wordt hierbij gebruik gemaakt van schooloverstijgende verbindingen, waarbij tijdelijke uitleen van personeel het geval kan zijn. Scholen hebben organisatorische maatregelen getroffen ommogelijke oplossingen bij ziekte of verlof voor te bereiden. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat we garant staan voor een verantwoorde vervangingspraktijk, waarbij het naar huis sturen van kinderen geen optie vormt.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

 De leerlingen krijgen onderwijs in jaargroepen aangeboden. Jaargroepen kunnen samen een combinatiegroep vormen.Door een vaste groep kinderen te blijven hanteren kunnen de leerkrachten de doorgaande leerlijn waarborgen en de ontwikkeling van de individuele leerlingenvolgen op alle gebieden.

Ons streven is om passend bij het leerstofaanbod steeds meer te variëren in homogene en heterogene groepen. We bekijken dit op zowel onderwijskundig en pedagogisch: Onderwijskundig: homogeen voor de vakken rekenen, taal, lezen, aardrijkskunde en geschiedenis. Pedagogisch: heterogene groepen werken samen op enkele vakgebieden, bijvoorbeeld begrijpend lezen, wereldoriëntatie, natuurlevensbeschouwing en creatieve projecten. Elke leerkracht is verantwoordelijk voor zijn eigen groep, maar werkt natuurlijk intensief samen met collega’s.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De St. Jan Baptist is een reguliere basisschool.

De stichting Veldvest heeft orthopedagogen en onderwijskundig medewerkers in dienst. Indien nodig kunnen we deze professionals inschakelen.

Terug naar boven