Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Rookvrije school
Een gezonde leeromgeving vinden wij belangrijk. Daarom heeft onze school vanaf 1 augustus 2020 een rookvrij schoolterrein. Er mag nergens meer op het schoolplein gerookt worden. Dit geldt voor iedereen: leerkrachten, ondersteunend personeel, ouders en bezoekers. Ook tijdens ouderavonden en andere activiteiten buiten schooltijd. Wij vragen u ook om zelf niet te roken in het zicht van de leerlingen zoals bij de ingang van het plein of/en bij het hek.
Basisteam Jeugd en Gezin (BJG)
Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de jeugdzorg. In de gemeente Meierijstad worden deze werkzaamheden uitgevoerd door het basisteam jeugd en gezin (BJG).Het BJG bestaat uit jeugdprofessionals die ervaring hebben met opvoeden en opgroeien, verstandelijke en lichamelijke beperkingen, psychische problematiek, lichamelijk en emotionele gezondheid en veiligheid. De professionals van het BJG kunnen ondersteuning en begeleiding bieden aan kinderen/jongeren van 0 tot 23 jaar en hun ouders. Daarbij kijken zij altijd naar het hele gezin. Als het nodig is wordt er hulp geboden aan meerdere gezinsleden. Dit gaat altijd in overleg met de ouders. Er wordt samengewerkt met eventueel aanwezige hulpverlening. Indien nodig kunnen de medewerkers van het BJG ouders doorverwijzen naar specialistische hulpverlening. Het is belangrijk dat ouders het BJG goed kunnen vinden. Daarom is er een samenwerking met alle (basis)scholen. Er is op elke school een contactpersoon vanuit het BJG aanwezig. Deze contactpersoon wordt aansluitfunctionaris genoemd. De aansluitfunctionaris heeft regelmatig overleg met school en kan benaderd worden als ouders vragen hebben of denken dat er hulp nodig is. Indien er zowel hulpvragen zijn ten aanzien van de ontwikkeling op school als in de thuissituatie werken ouders, school en BJG samen. Dit wordt Onderwijs-/ZorgArrangement (OZA) genoemd. Ouders dienen hiervoor toestemming te geven.
Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)
CJGgeeftantwoord is dé vraagbaak voor kinderen, jongeren (0-23 jaar) en hun ouders. Bij het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) werken deskundige medewerkers waar ouders terecht kunnen met al hun vragen. CJGgeeftantwoord is bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800 - 254 00 00, via de website (www.cjggeeftantwoord.nl) of door vrijblijvend binnen te lopen bij het CJG-inlooppunt Veghel (Stationsstraat 33 te Veghel).