Basisschool de Vijfmaster

Witte de Withstraat 24a 5463 ET Veghel

  • De vijf "masten" aan de voorzijde van onze school symboliseren onze mooie basisschool De VIJFMASTER!
  • Schoolfoto van Basisschool de Vijfmaster
  • Schoolfoto van Basisschool de Vijfmaster
  • Schoolfoto van Basisschool de Vijfmaster
  • Schoolfoto van Basisschool de Vijfmaster

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Verdi werkt met een vervangerspool. De medewerkers van de pool worden bij verzuim van medewerkers ingezet. Indien alle poolers ingezet zijn, doen we een beroep op onze eigen collega's van het team van De Vijfmaster. Wanneer er geen enkele mogelijkheid is om een medewerker in de groep te laten vervangen, zullen we groepen samenvoegen. De laatste maatregel (waarvan we hopen dat we deze niet hoeven uit te voeren) is het naar huis sturen van kinderen. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij werken met homogene groepen bij groep 3 t/m groep 8. Voor de kleutergroepen kiezen wij bewust voor een combinatiegroep. In de tweede helft van het schooljaar gaan we werken met een instroomgroep voor de jongste leerlingen. Onze leerkrachten zijn allround en geven les in alle vakken. Met betrekking tot de algehele ontwikkeling van kinderen is het belangrijk dat de leerkracht de leerling kan observeren in uiteenlopende vakgebieden. Ieder kind mag zijn/haar eigen talenten ontwikkelen en daarbij uniek zijn en zichzelf blijven.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de groepen 1 en 2 is onderwijstijd lastig te vangen in termen als lezen, rekenen en taal. Vanuit samen spelen komen tot samen werken en samen leren. Vanuit een onderzoekende en ontdekkende houding wordt de basis gelegd voor voorbereidend lezen, voorbereidend  rekenen, sociaal emotionele ontwikkeling, leren samen spelen en samen werken. We doen absoluut onrecht aan het onderwijs in groep 1 en 2 met deze korte omschrijving. De basis voor een lerende houding wordt namelijk in deze groepen gelegd.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De methodes die we inzetten bij de vakken:

- Lezen: groep 3 Veilig leren lezen en groep 4 t/m 8 Blink

- Taal: Blink

- Spelling: Staal

- Rekenen/wiskunde: groep 1 t/m 4 SemSom en groep 5 t/m 8 Getal in Ruimte Junior

- Wereldoriëntatie: Blink geïntegreerd

- Sociaal emotionele ontwikkeling: Respectaanpak in combinatie met gedragsverwachtingen

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Binnen Verdi Onderwijs, Verdi Start en in samenwerking met onze kinderopvangpartner streven we naar een doorlopende ontwikkelingslijn voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Het uitgangspunt hierbij is kijken vanuit kansen en mogelijkheden: wat heeft een leerkracht nodig om passende ondersteuning op school te kunnen bieden aan alle kinderen? We gaan uit van een goede ondersteuningsstructuur en kwaliteitscyclus als sterke basis. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het Schoolondersteuningsprofiel (POS). Mocht u meer details willen lezen over het bovenstaande proces, verwijzen wij u naar het document ‘Ondersteuningsstructuur Onderwijs en Opvang Verdi’ op de website Home - Verdi. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Onze school is onderdeel van Verdi Onderwijs. Verdi heeft een team 'Onderwijs en Opvang', met expertise op diverse vakgebieden. De leerkrachten kunnen, in samenspraak met de IB'ers aanspraak doen op deze expertise. Interventies kunnen zowel in de school als daarbuiten gefaciliteerd worden. We gaan voor gelijke kansen voor ieder kind. De inzet van IMC basis in de groepen 7 en 8 zorgt voor een rijk leerprogramma waarbij kinderen leren over mogelijke beroepen van later. De school werkt aan de uitvoering van een buitenleslokaal. Ook extra aanbod na schooltijd voor educatieve, creatieve en sportieve activiteiten wordt gefaciliteerd voor alle kinderen van school.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Net als alle peuterspeelzalen van Verdi Start is ook de Vijfmaster Start een VVE-peuterspeelzaal. VVE staat voor Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie, dat wil zeggen dat er veel aandacht is voor taal. De peuterspeelzaal van Vijfmaster Start zit naast het lokaal van de kleuters van basisschool de Vijfmaster. Er vinden dan ook regelmatig gezamenlijke activiteiten plaats. Dit maakt een goede overstap naar de basisschool gemakkelijker.

Terug naar boven