KC Het Veldboeket

Schoolweg 19 7924 PL Veeningen

  • Dit kunstwerk bestaat uit drie panelen die onder begeleiding door de leerlingen zijn gemaakt.
  • Thematafel bij groep 1/2
  • Doorkijk door beeld "moeder en kind" in Veeningen
  • Bloemen in de heemtuin.
  • Bloemen in de heemtuin.

Het team

Toelichting van de school

De afgelopen schooljaren zijn meer jonge leerkrachten binnen het team van KC Het Veldboeket aangenomen. Hiermee is geprobeerd een betere balans tussen jongere en oudere teamleden te brengen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Stichting Wolderwijs heeft een protocol voor vervanging bij ziekte wanneer er geen vervangende leerkracht is. De korte inhoud hiervan is:

  • Op de eerste dag worden leerlingen van de groep van de zieke leerkracht verdeeld over de andere groepen;
  • Op de tweede dag van afwezigheid kan de directie beslissen dat er geen les gegeven wordt. De leerlingen blijven thuis. In uiterste noodzaak is er opvang op school/IKC. Dit dient door ouders met de directeur overlegd te worden, er is slechts een beperkte capaciteit;
  • Op de derde dag van afwezigheid wordt er een leerkracht ingezet van een andere groep t.b.v. de groep waarvan de leerkracht afwezig is. De groep van de ingezette leerkracht krijgt vervolgens geen les. Zij blijven thuis. Hiermee voorkomen we dat één groep overmatig wordt benadeeld ten opzichte van de overige groepen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De school heeft een taal-, een reken- en een meer- en hoogbegaafdheidscoördinator. Ook heeft de school een pestcoördinator en een vertrouwenspersoon voor de leerlingen.

Daarnaast is er een locatiecoördinator, die op dinsdag en vrijdag aanwezig is.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Binnen de school is het voor een enkele leerling mogelijk om aan te sluiten bij een andere groep dan de eigen groep. Dit wordt gedaan wanneer de leerling qua niveau beter past en leert bij het niveau in een andere groep. 

Samen met de ambulante begeleiding binnen onze school zijn wij in staat om leerlingen met een licht gedragsprobleem te ondersteunen. Aanvullend werken wij binnen ons samenwerkingsverband waar nodig samen met het OPCD te Meppel.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Door het gebruik van de doelen die wij hebben opgesteld in het systeem van "Mijn leerlijn" kunnen wij leerlingen goed volgen. Wij weten wat ze kunnen. Daardoor weten wij goed op welke doelen zij zich moeten richten om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Het komend schooljaar 2022-2023 gaan we ons scholen in het verbeteren van de didactiek daar omheen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Doordat we een Kindcentrum zijn is het mogelijk om ook de peuters te betrekken bij het aanbod in schoolbrede thema's en de feesten die we gezamenlijk vieren. De organisatie daarvan wordt zodanig opgezet dat er een doorgaande lijn bestaat vanaf het aanbod voor de peuters naar het onderwijs.

Onze school is geen specifieke VVE-school. We werken met taal in de voor- en vroegschoolse educatie samen met onze peuterspeelzaal, andere scholen en kindcentra binnen de gemeente.

Terug naar boven