Op welke manier informeert deze school de ouders?
In deze moderne tijd maken wij gebruik van de ouderportaal “Mijn school” om u als ouder van allerlei informatie te voorzien. Elke ouder heeft een eigen account en heeft zo toegang tot de informatie van de eigen groep(en). Bij de inschrijving van uw kind ontvangt u een account waarmee u kunt inloggen bij uw eigen groep. Op het ouderportaal vindt u als ouder o.a. het laatste nieuws, een agenda en fotoalbums van verschillende activiteiten van uw kind(eren). Tevens bestaat de mogelijkheid direct te reageren op bijvoorbeeld een oproep van een leerkracht voor hulp bij een activiteit. Elke wijziging op het portaal wordt ’s avonds om zes uur kenbaar gemaakt middels een mail. Zo blijft u altijd op de hoogte. De gegevens op “Mijn school” heeft u als ouder zelf in beheer. U kunt zo gemakkelijk wijzigingen doorvoeren en u kunt zelf bepalen welke gegevens wel of niet zichtbaar zijn voor andere ouders. In de basis kunt u alleen de gegevens zien, pas als u ze “open zet” kunnen ook andere ouders dit zien. Mocht u vragen hebben over “Mijn school”, kunt u zich wenden tot de administratie op school. U kunt de toegang tot “Mijn school” vinden op onze website https://viermaster.mijnschool.nl
Inmiddels kunt u ook gebruik maken van de 'mijnschool' applicatie.
In de tweede week van het nieuwe schooljaar hebben we een kennismakingsbijeenkomst. Een ongedwongen samenzijn voor ouders, leerlingen en leerkrachten van de hele school. Tijdens deze bijeenkomst krijgen de ouders praktische informatie en is er ruimte om kennis te maken met elkaar.
Drie keer per jaar houden we een informatieavond voor ouders van nieuwe kleuters. Zij krijgen praktische informatie over de dagelijkse gang van zaken binnen de school en maken kennis met de leerkracht(en) en met andere ouders. Daarnaast nemen ze alvast een kijkje in de klas van hun kind. Ook voor de ouders van leerlingen uit groep 8 zijn er aparte informatieavonden om u te informeren over de organisatie en inhoud van het onderwijs.
Drie keer per jaar organiseert de school oudergesprekken. Wij vinden dat gesprekken over (en met) uw kind het karakter van een dialoog moeten hebben en niet alleen maar een gesprek over het rapport. Daarom vinden we het ook belangrijk dat uw kind aanwezig is bij deze gesprekken (vanaf groep 5). Zo zijn wij bijvoorbeeld benieuwd over wat uw kind wil leren, welke verwachtingen er over en weer zijn enz. Of uw kind bij alle gesprekken aanwezig moet zijn is uiteraard afhankelijk van het onderwerp, dit wordt dan voorafgaand aan het gesprek gecommuniceerd tussen ouders en de leerkracht. Ouders kunnen zelf via het ouderportaal intekenen voor deze gesprekken. U ontvangt een bericht per mail als de gespreksronde geopend is voor inschrijving. Het eerste geplande oudergesprek vindt plaats in oktober, dit gesprek is een kennismakingsgesprek en gaat over de start van het schooljaar. U als ouder/verzorger krijgt vooraf een gespreksformulier en we vragen u deze mee te nemen naar het gesprek.
De kinderen van de groepen 3 t/m 8 krijgen twee keer per jaar een schriftelijk rapport mee naar huis. De leerlingen van groep 2 krijgen een rapport aan het eind van het schooljaar. Het rapport wordt van tevoren meegegeven zodat u zich kunt voorbereiden op het gesprek. Voor de groepen 1 en 2 geldt dat het eerste oudergesprek alleen voor de ouders van nieuwe kleuters is. Buiten de oudergesprekken om kunt u altijd een afspraak met de leerkracht van uw kind(eren) maken.
Elke groep heeft een contactouder. Deze regelt alle ouderhulp die gevraagd wordt vanuit de leerkracht. De contactouder regelt dit via een groepsapp. De leerkracht schakelt de groepsouder in voor hulp bij o.a. vervoer, hulp in de klas of andere zaken.