School voor Speciaal Basisonderwijs De Zonnewijzer

Haagstraat 136 5552 HP Valkenswaard

  • Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs De Zonnewijzer
  • Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs De Zonnewijzer
  • Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs De Zonnewijzer

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Tevredenheidsonderzoek

Als school zijn wij trots op de uitkomst van het tevredenheidsonderzoek. Zowel de onderzoeken onder de ouders, als de onderzoeken onder de leerlingen, laten een mooi resultaat zien! 

Als school analyseren wij de resultaten om weer verder te kijken, waar nog meer ontwikkeling mogelijk is. Wij bedanken eenieder die heeft deelgenomen, van harte voor hun inbreng.

Leerlingtevredenheidsonderzoek
De leerlingen van groep 6,7 en 8 hebben deelgenomen aan het onderzoek en geven de school een 7.1, dat is een (ruim)voldoende.

Ze zijn met name heel tevreden over de leerkrachten. Ze voelen zich gezien en begrepen en geven aan dat de leerkracht optreed als er gepest wordt.De leerlingen geven aan wel nog meer behoefte te hebben aan beweging/bewegend leren en willen meer ruimte om eigen keuzes te maken. Verder blijft een aandachtspunt het schoolklimaat. Het merendeel van de leerlingen voelt zich veilig, een aantal geeft aan dat het fijn is als we daar aandacht aan blijven geven.Als team nemen we de zienswijze en het gevoel van de kinderen serieus.
Wat we als acties meenemen zijn:

- Blijvend aandacht voor Sociaal emotioneel leren
- Structureel de kindgesprekken blijven voeren
- Meer ruimte voor keuzes
- Aandacht voor bewegend en handelend leren

Oudertevredenheidsonderzoek
Onze school krijgt van de ouders een 7.9, dat is een (ruim)voldoende. Het onderzoek geeft duidelijk aan dat de ouders erg tevreden te zijn over de leerkrachten en het handelen van de leerkrachten. Daarnaast zijn ze erg tevreden over de informatie die de ouder krijgt middels de OPP-gesprekken, de nieuwsbrief en PARRO.We zullen als team dit niveau vast houden en waar mogelijk blijven we ons uiteraard verbeteren. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Deze school gebruikt een eigen vragenlijst voor het onderzoek naar de tevredenheid van ouders. De resultaten download je hier.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven