obs De Dubbelburg

Valkenhorst 2 2235 BW Valkenburg (Zuid-Holland)

Schoolfoto van obs De Dubbelburg

Het team

Toelichting van de school

Ons team kent een diverse samenstelling. Wij hebben een directeur en twee directie-ondersteuners. De groepsleerkrachten werken samen met de lerarenondersteuners en onderwijsassistenten. De intern begeleiders ondersteunen de leerkrachten daar waar er extra zorg voor leerlingen geboden is en zij sturen met elkaar op de kwaliteit van leren. Bij onze werken ook 2 conciërges en een administratrice. 

De Dubbelburg heeft naast vakleerkrachten ook verschillende specialisten in dienst. Zo is er bijvoorbeeld een rekenspecialist, taalspecialist, gedragsspecialist, specialist ICT.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij (ziekte)verlof van een collega wordt in eerste instantie de duo-collega gevraagd om de klas op te vangen. Indien dit niet kan, dan wordt er binnen het team gezocht naar personeel dat beschikbaar is dat de zorg voor de klas over kan nemen. Wanneer niet lukt, kan er voor gekozen worden om de groep te verdelen over andere klassen. In uitzonderlijke gevallen wordt de ouders gevraagd om hun kind thuis te houden. Vanaf groep 5 zal dan worden bekeken of het lesprogramma digitaal kan worden verwerkt.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Alle basisscholen bepalen zelf de indeling van de schooldag en het aantal uren wat ze besteden aan de vakken. Op de Dubbelburg vinden wij het belangrijk om goed te kijken wat de leerbehoefte zijn van de leerlingen in de groep, hier passen wij ons programma op aan. Wij zijn verplicht om ons te houden aan de volgende lesuren:

  • de eerste 4 schooljaren (onderbouw) minimaal 3.520 uur
  • de laatste 4 schooljaren (bovenbouw) minimaal 3.760 uur

Over de 8 schooljaren is dat minimaal 7.520 uur. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Op de Dubbelburg werken wij met een weekprogramma, hierin staan de lessen die de leerkracht moet geven. Omdat iedere groep andere leerbehoefte heeft,  hebben maken wij geen gebruik van een urentabel. We geven les al naar gelang de onderwijsbehoefte van de groep en de individuele leerling.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Dubbelburg biedt onderwijs aan leerlingen die op een reguliere basisschool kunnen functioneren in niveau 1, 2 en 3 van de 1-zorgroute.

De school heeft de beschikking over 2 intern begeleiders die de leerlingzorg coördineren. De intern begeleider organiseert de hulp. Daar waar nodig organiseert zij hulp van buitenaf door bijvoorbeeld arrangementen in te kopen met de gelden die door het SWV Duin- en Bollenstreek ter beschikking worden gesteld. Ook zorgt de intern begeleider voor de coördinatie van het leerlingvolgsysteem (bv.: Welke toetsen nemen we wanneer af.) Daarnaast coacht de intern begeleider de leerkrachten bij hun werk en maakt zij analyses op schoolniveau over de ontwikkeling van ons onderwijs.
De intern begeleiders sturen ook de onderwijsondersteuners aan. De onderwijsondersteuners en de specialisten die binnen het team actief zijn, begeleiden kinderen en ondersteunen de leerkrachten mede bij de uitvoering van de leerlingzorg. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Op De Dubbelburg willen we onze ondersteuningsmogelijkheden zo goed mogelijk up-to-date houden en verbeteren. We streven naar het borgen en verbeteren van reeds gerealiseerd Passend Onderwijs en richten ons daarbij op kwalitatief gedifferentieerd lesaanbod in de groepen. Hoe wij concreet aan deze ambities werken, staat jaarlijks opgenomen in het Schoolplan.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Op de locatie Duyfrak is er een peuterspeelzaal / kinderdagverblijf in het gebouw aanwezig. De locatie Valkenhorst werkt samen met een peuterspeelzaal / kinderdagverblijf in de buurt. De Dubbelburg werkt veelvuldig samen met KOK Kinderopvang.

Terug naar boven