Christelijke Basisschool De Violier

Vlierstraat 33 8171 BA Vaassen

Schoolfoto van Christelijke Basisschool De Violier

In het kort

Toelichting van de school

Dit SchoolVenster biedt u inzicht in de resultaten van Cbs de Violier uit Vaassen.

De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie en de school. Waarnodig geven wij een toelichting bij de cijfers en feiten. SchoolVenster geeft u betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties.

Om echter een compleet beeld te krijgen van wat onze school uw kind te bieden heeft, nodigen wij u van harte uit voor een bezoek.

Met vriendelijke groet,

Frank van Arkel,

Cbs De Violier

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Christelijk
  • Brede talent ontwikkeling
  • Veilige Kanjerschool
  • Sportief & gezond
  • Rust, structuur en betrokken

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Violier groeit. Als gezonde en sportieve school zijn we daar trots op en we realiseren ons maar al te goed dat als we dat zo willen houden we daar, samen met de ouders van onze kinderen, hard aan moeten blijven werken. Die uitdaging gaan wij graag aan! De samenwerking met de kinderopvang van KOM draagt zeker ook bij aan onze groei.

Met ingang van schooljaar 2022-2023 is voor De Violier, in overleg met de bestuurder, afgesproken dat we maximaal 260 leerlingen plaatsen. Dit simpelweg omdat de school niet meer ruimte heeft. Dit betekent dat we voor kinderen ouder dan 4 jaar per aanmelding zullen moeten bekijken of er nog plek is, omdat we schooljaar 2024/2025 schommelen rond de 260 leerlingen. 

Ouders met jonge kinderen, die het voornemen hebben om voor De Violier te kiezen, vragen we om zich zo vroeg mogelijk te melden! 

Kies je als ouder voor De Violier, dan betekent dat natuurlijk wel dat je zoon of dochter deelneemt aan alle activiteiten die de school organiseert.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
233
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De opvang op vrije dagen en in vakanties kan via stichting KOM worden gerealiseerd.

Schooljaar 2023-2024 hebben we als team, in overleg met Penta Rho een externe organisatie, gekeken naar opties rond andere schooltijden. De mr is over onze zoektocht geïnformeerd en heeft ons ook voorzien van input.

Bij deze zoektocht hebben we steeds afgewogen wat de meerwaarde is voor de kinderen, voor het onderwijs en niet onbelangrijk of het te organiseren valt en welke consequenties het heeft voor u als ouders en ons als team. Onze zoektocht heeft er toe geleid dat we vooralsnog tot de conclusie zijn gekomen dat intern draagvlak mist om het schooltijdenrooster ingrijpend te veranderen. De vragenlijst voor ouders maakt ook duidelijk dat op dit moment 90% van de ouders geen reden ziet om de huidige opzet te veranderen. Daarom houden we voorlopig vast aan het bestaande schooltijdenrooster en min of meer de bestaande opzet van overblijven. We hebben geconstateerd dat het voor de kinderen en onszelf overzichtelijker en rustiger is als de leerkrachten gezamenlijk met de kinderen in de groepen eten. Dit is dus voor nu dan ook de enige wijziging met betrekking tot het overblijven. Een aantal betaalde (en al bekende) vrijwilligers zal samen met één van ons pleinwacht lopen. In de toekomst komt dit onderwerp vast nog eens op de agenda 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Naast de Kanjervragenlijsten voor de kinderen zet de school voor ouders, kinderen en team de vragenlijsten uit VenstersPo in.

De RI en bijbehorende PVA wordt twee jaarlijks doorlopen. Waar nodig worden knelpunten aangepakt.

Prio 1 punten worden sowieso binnen een maand na constatering aangepakt.

Daarnaast wordt jaarlijks het Digitaal Veiligheidsplan bekeken, bijgesteld en waar nodig worden actiepunten aangepakt en/of besproken.

Zie hier: Beleidsstukken betreffende de scholen van stichting ProCon

Terug naar boven