Openbare Basisschool De Robbedoes

Aan de Ververij 31 6291 KC Vaals

Schoolfoto van Openbare Basisschool De Robbedoes

In het kort

Toelichting van de school

Dit SchoolVenster biedt u inzicht in de resultaten en het beleid van OBS de Robbedoes. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie en met name de school zelf. Waar nodig geeft de school een toelichting bij de cijfers en feiten. Zo biedt dit SchoolVenster u betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties en de wijze waarop wij ze beïnvloeden.

Als school zijn wij van mening dat we ons motto 'Fluitend naar school en fluitend naar huis' waarmaken. Wij verwachten dat u dat ervaart.

U zult ontdekken dat onze leerlingen goed les krijgen, genoeg leren en veilig zijn.

De kernwaarden openbaar onderwijs: gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting, gelden zeker voor OBS de Robbedoes

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • welbevinden en ontwikkeling
  • openbare identiteit
  • dynamisch differentiëren
  • op autonomie gerichte ambitie
  • gedeeld leiderschap

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De kenmerken van onze leerlingenpopulatie verplichten ons om breed te differentiëren. De school is in ontwikkeling in het afstemmen van het onderwijs op de behoefte van de leerling en het aanbieden van duidelijke instructie. Het team is gestart met een nascholing op het gebied van EDI (het expliciete instructie model). 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
155
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Onze school is gehuisvest in het gebouw Brede School 'De Tamboerijn'. In dit gebouw bevindt zich ook de voorziening voor kinderopvang.

Binnen het gebouw van de Brede School zijn daarnaast ook de bieb, de GGD, de peuterspeelzaal, het maatschappelijk werk en de logopedist gehuisvest.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven