Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het speciaal onderwijs met een vergelijkbaar leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.
Zoals hierboven beschreven staat, zijn de onderwijstijden voor de eerste twee leerjaren ook gekoppeld aan het landelijke doelgroepen model. Ze zijn terug te vinden op www.rafaelschool.nl
De onderwijstijden op Rafael zijn gekoppeld aan het ontwikkelingsperspectief van het landelijke doelgroepen model. In het landelijke doelgroepen model wordt gesproken van verschillende uitstroombestemmingen. Op basis van deze uitstroombestemmingen zijn verschillende onderwijstijden gemaakt. Deze zijn terug te vinden op www.rafaelschool.nl.
Rafael biedt onderwijs op maat waarbij onvoorwaardelijke acceptatie, veiligheid, vertrouwen en respect de kernwoorden zijn. Onze missie: Groeien in bescherming!
Wij bieden onderwijs aan leerlingen met een (licht) verstandelijke beperking. Naast deze verstandelijke beperking kunnen kinderen een stoornis in het autistisch spectrum hebben of andere stoornissen of syndromen als bijvoorbeeld het Down syndroom, epilepsie, ADHD, een hechtingsstoornis, MCDD, ODD of andere internaliserend of externaliserende gedragsproblemen.
- Het onderwijs wordt in kleine stapjes, zeer gestructureerd aangeboden.
- Dagelijks wordt de koppeling gemaakt tussen het aanbod en de toepasbaarheid in het dagelijks leven.
- De sterkte kanten van de leerling worden ingezet om een volgende stap te maken in de ontwikkeling.
- Daarbij zijn er specialisten binnen de school die met leerlingen werken en de groepsleiding begeleiden in hun dagelijkse werk met de leerling.
Waaronder:
- Orthopedagoog of psycholoog
- Autisme specialist
- Spelbegeleider
- Logopedist
- Kinderfysio
- Intern begeleider
Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.