KBS St. Jan de Doper

Rijnhuizenlaan 2 -4 3523 JA Utrecht

  • Onze school heet een groot plein waar kinderen naar hartenlust kunnen bewegen.
  • op ons plein zijn verschillende speeltoestellen waar ook na schooltijd veel gebruik van wordt gemaakt.
  • De speelzaal is voor de kleuters, voor de BSO en kan als aula dienen. Ook vinden hier lessen bewegend leren plaats met de beamer.....
  • Een groot gebouw, waardoor er veel ruimte is....

Het team

Toelichting van de school

Het team van St Jan de Doper is een mooie mix van leerkrachten. Een mix die uiting krijgt in leeftijd, kennis en vaardigheden. Ons motto #SamenWijs geldt ook zeker voor deze groep professionals, die elkaar ondersteunen en aanvullen. Samen zorgen we ervoor dat het onderwijs inhoudelijk goed gestalte krijgt. Wilt u weten wie deze mensen zijn? klik dan op de link die u brengt naar onze website. 

Team van KBS St Jan de Doper


Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Binnen onze school hebben we een aantal mensen die ambulante taken uitvoeren. Deze leerkrachten worden ingezet op het moment dat er vervanging nodig is. Daarnaast is er de optie om gebruik te maken van bovenschoolse leerkrachten binnen de KSU of via een invalpool waar onze stichting gebruik van maakt. 

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

We spreken bij de kleutergroepen van 'Spelend Leren'. We werken we in thematische periodes van zes weken. Binnen deze periode besteden we elke dag tijd aan voorbereidend rekenen en voorbereidend lezen. Daarnaast zijn we dagelijks bezig met deze kinderen op het sociaal emotionele vlak (vreedzame school) en met motorische oefeningen (waaronder bewegend leren).  Niet elke dag, maar wel wekelijks komen aan bod: levensbeschouwing en Engels en overige vakken.  


Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

St. Jan de Doper heeft een continurooster in alle leerjaren. Dat maakt dat alle kernvakken dagelijks aan bod komen. Die lessen sluiten aan bij de kerndoelen die door de overheid gegeven worden. 

Wij streven ernaar om groepen te vormen per leerjaar. Dit zijn groepen met leerlingen van gelijke leeftijd. Het kan een enkele keer voorkomen dat er een combinatiegroep gemaakt wordt vanaf groep 3. In de kleutergroepen zitten kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar (groep 1-2).

In het schooljaar 23-24 zijn er twee groepen 5 gevormd. 5A en 5B.

De St. Jan de Doper vormt een leeromgeving waar een positieve sfeer en samen leren centraal staan. Dat doen we door te kijken naar het individuele kind en te bepalen wat dat kind nodig heeft. Daar passen we ons lesaanbod op aan. 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Onze school hanteert in principe een leerstofjaarklassensysteem. Dit houdt in dat we de leerlingen in leeftijdsgroepen hebben verdeeld. Binnen deze groepen bieden we ons onderwijs aan op 3 instructieniveaus. Bovendien passen we de inhoud van de leerstof zoveel mogelijk aan op het niveau van de leerling. De school besteedt veel aandacht aan de zogeheten basisvaardigheden. Het doel van ons onderwijs is er op gericht adaptief onderwijs, afgestemd op de individuele leerling, te geven waardoor er veel aandacht is voor de specifieke behoefte van de leerlingen. We houden rekening met de kennis en ervaringen van de leerlingen om van daaruit de leerling te prikkelen om zich verder te ontwikkelen. Zo is er ook aandacht voor leerlingen die moeite hebben met leren of daar juist erg goed in zijn.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De school heeft de ambitie om thematisch onderwijs schoolbreed uit te rollen en de kwaliteit van de instructies te verhogen

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven