Van Asch van Wijckschool

Maetsuykerstraat 1 a 3531 HR Utrecht

  • Elke week aandacht voor Kunst en Cultuuronderwijs!
  • Een prachtig pand met een groot plein én het park, een Tiny Forest en de voetbalkooi als buitenruimtes!
  • In groep 1 t/m 4 ontdekken wij in hoeken. Vanaf groep 3 werken wij met een methode voor onderzoekend en ontdekkend leren.
  • Onze vier kernwaarden zijn verbinding, veiligheid, verantwoordelijkheid en veiligheid.

Het team

Toelichting van de school

Wij hebben een professioneel team, bestaande uit zo'n 20 onderwijsprofessionals. 

Ons team bestaat uit: 16 groepsleerkrachten, 2 onderwijsondersteuners, een vakleerkracht voor Bewegingsonderwijs, Rots en Water en Kunst en Cultuur, 2 verrijkingsleerkrachten, 1 remedial teacher, 1 intern begeleider en 1 directeur. Daarnaast hebben wij altijd stagiaires in verschillende groepen, ook zij maken deel uit van ons team.

Uit de medewerkers enquête van 2022-2023 blijkt dat de medewerkers hun tevredenheid met maar liefst een 8,6 waarderen! En de school waarderen zij met gemiddeld een 8,9.  De sfeer en veiligheid op school wordt zelfs met een 9,6 gewaardeerd. Een hecht, fijn en professionele werkomgeving vinden wij belangrijk, ruimte om te ontplooien, communicatie en samenwerken hebben wij hoog in het vaandel staan en wordt dan ook hoog gewaardeerd.   

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte kijken we eerst of we het intern kunnen oplossen. Zo niet dan maken we gebruik van de invalpool. In het uiterste geval sturen we een groep naar huis.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij hebben drie groepen 1/2 en enkele groepen 3 t/m 8.

Daarnaast hebben we voor bewegingsonderwijs en culturele vorming een vakleerkracht. Ook hebben we een leraarondersteuner in dienst, die met name in de onderbouw ondersteuning geeft.  

Naast een directeur hebben we een intern begeleider en een ambulant begeleider. De directeur is eindverantwoordelijk voor het onderwijskundige en beleidsmatige stuk. De intern begeleider draagt zorg voor de zorgstructuur en vraagstukken/onderzoeken etc. De ambulant begeleider en specialist hoogbegaafdheid geven de kinderen met een eigen leerlijn en met de behoefte voor een verrijkingsaanbod onderwijs.    

Externen die vaak in de school te vinden zijn, zijn medewerkers van het Buurtteam (opvoedkundig en thuissituaties), Kind en Motoriek (motorische ontwikkeling) en Opdidakt (voor onderzoek en behandeling). Ook hebben we diverse vrijwilligers die ons ondersteunen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Het kleuteronderwijs is volledig geïntegreerd binnen thema's. Binnen een thema werken we aan de ontwikkelgebieden rekenen, taal, werkhouding, kunstzinnige vorming, muziek en sociale vorming. Elk thema staan er drie prentenboeken centraal. Vanuit deze prentenboeken worden de (taal)activiteiten aangeboden.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Vanaf groep 3 werken we in de ochtend aan de basisvakken en 's middags werken we meer thematisch. Kinderen krijgen dan de Wereld oriënterende vakken, sociale omgang, de kunstzinnige vakken. We werken in de middag met de cyclus van Onderzoekend en Ontdekkend Leren. In groep 3 komt ook nadrukkelijk 'spel/hoekenwerk'  nog aan bod.

Taal en Lezen vormt bij ons één vakgebied. Onder Wereld Oriëntatie vallen de vakgebieden: natuur, techniek, verkeer, aardrijkskunde en geschiedenis. Wij bieden dit geïntegreerd aan.  Onder bewegingsonderwijs valt bij ons de gymles en de Rots en Watertraining. Onder Kunstzinnige en creatieve vorming vallen de lessen Kunst &Cultuur door de vakleerkracht maar ook de muzieklessen en handvaardigheid in de klas. 

 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Ons team bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste en betrokken leerkrachten, die elk met passie voor het onderwijs en de kinderen bij ons op school werken. Voor de teamsamenstelling per schooljaar verwijs ik u naar onze website.

 Wij bieden onderwijs aan kinderen van 4 tot 12 jaar. Bij kinderen met een speciale onderwijsbehoefte kijken wij nauwkeurig of we kunnen voorzien in deze behoefte. Dit wordt altijd tijdig met ouders overlegd in samenspraak met de groepsleerkracht, de intern begeleider en het samenwerkingsverband. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Onze ambitie is dat wij onze goede contacten onderhouden. Wij werken prettig samen met diverse instanties die het team en de leerlingen helpen bij een extra ondersteuningsbehoefte. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

U kunt uw kind voor het vierde levensjaar aanmelden bij de kinderopvang (Ludens of Partou), daar kan uw kind dan in een peutergroep lekker spelen en ontdekken! Momenteel zit er geen peutergroep in onze school gehuisvest. Wellicht is dit in de toekomst wel het geval. 

Kinderopvang Partou zit direct naast ons gebouw. Vanaf augustus 2021 werken wij met diverse activiteiten samen. Zo komen de peuters van Partou bij ons spelen en gymmen. Ook gaan de kinderen uit middenbouw voorlezen bij het kinderdagverblijf. De peuters van Partou die naar onze school doorstromen zijn zo al een beetje gewend aan de 'grote' school!

 

Terug naar boven