Kindercampus Molenpark

Van Riebeeckstraat 40 3531 EJ Utrecht

  • Schoolfoto van Kindercampus Molenpark
  • Schoolfoto van Kindercampus Molenpark
  • Schoolfoto van Kindercampus Molenpark
  • Schoolfoto van Kindercampus Molenpark
  • Schoolfoto van Kindercampus Molenpark

In het kort

Toelichting van de school

Kindercampus Molenpark: basisonderwijs, opvang en bso op één plek

Kindercampus Molenpark is een vertrouwde omgeving waar kinderen van 0 tot 12 jaar spelenderwijs hun talenten kunnen ontdekken. Van kinderopvang tot basisonderwijs, van voorschoolse opvang tot naschoolse activiteiten voor alle kinderen. Alles op één plek aan het groene Molenpark in hartje Lombok.

Waar het om draait op onze kindercampus: goed onderwijs, gelijke kansen en oog voor de talenten van alle kinderen (visie). We hebben daarbij speciale aandacht voor gezond eten (warme lunch op school) en bewegen. Talentontwikkeling tijdens en na schooltijd en veel aandacht voor wetenschap & techniek en duurzaamheid. Zo stomen we onze kinderen klaar voor de toekomst! 

Ouders betrekken we zoveel mogelijk bij de talentontwikkeling van hun kind, bijvoorbeeld met het ouderportaal waar ouders de resultaten van hun kinderen kunnen inzien en tijdens onze ouders-in-de-klas ochtenden.

We zijn een veilige en vreedzame school in een leuke wijk!

Kennismaken?

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom voor een rondleiding. Boek deze meteen in via ons online systeem: rondleiding. 

Tijdens de rondleiding kunt u uw belangstelling voor de nieuwsbrief van onze school kenbaar maken. Wij houden u dan op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen op onze school en kunnen u uitnodigen voor bijzondere evenementen.

Inschrijven op Kindercampus Molenpark 

U kunt uw kind vanaf 3 jaar aanmelden bij onze school via de site van de gemeente Utrecht (naardebasisschool.utrecht.nl)Na aanmelding volgt - als uw kind 3 jaar en 10 maanden is - een intakegesprek. In dit gesprek vertellen we u graag meer over onze kindercampus. Maar ook horen we graag van u meer over uw kind en over eventuele extra hulp of uitdaging die het nodig heeft. Na het intakegesprek wordt de inschrijving definitief gemaakt. Kleuters mogen, voordat ze 4 jaar zijn, een aantal ochtenden en middagen komen wennen.

Komt uw kind van een andere basisschool door bijvoorbeeld een verhuizing? Bespreek dan de mogelijkheden van inschrijving met de schoolleiding.  

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Dé buurtschool van Lombok
  • Elk kind gaat vooruit
  • Gezondste schoollunch
  • Uniek groen school-/speelplein
  • 21ste-eeuwse vaardigheden

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Kindercampus Molenpark: de kleine buurtschool waar je je thuisvoelt! 

Op Kindercampus Molenpark zijn we een gemeenschap met een hecht en sterk team van leerkrachten en ondersteuners, die alle kinderen en hun ouders goed kennen. Het aantal leerlingen is ongeveer 150. We staan in een wijk waar veel jonge gezinnen wonen, die (helaas) ook soms besluiten om uit de stad te verhuizen. Dit betekent dat ons leerlingaantal altijd wat fluctueert. Met de start van ons Integraal Kindcentrum trekken we meer ouders van jonge kinderen naar onze school, zodat we een stabiel leerlingaantal behouden.

"Afgelopen jaar zijn er best wat kinderen verhuisd. Knap hoe de school dit opvangt en zijn karakter van buurtschool bewaart. Mijn kinderen gaan altijd met veel plezier naar school. De jongste (4) is net vol enthousiasme bij de kleuters begonnen." Marcel Otto, vader van Emma, Anna en Nora.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
134
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Op onze school geldt een continurooster. Dit betekent dat alle kinderen op school lunchen samen met een leerkracht of BSO medewerker. Alle schooldagen zijn gelijk: we beginnen om 8.30 uur en de kinderen zijn iedere dag vrij om 14.15 uur. Aansluitend kunnen ze naar bijles, naschoolse activiteiten of BSO, dit wordt allemaal in het schoolgebouw aangeboden. 

Het KDV is op maandag t/m vrijdag geopend van 7:30-18:30 en de Speelschool op maandag t/m donderdag van 8:30-13:50.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

We zijn een buurtschool in Lombok en kennen alle kinderen en ouders goed. We hechten veel belang aan een veilig schoolklimaat, zodat kinderen zich met plezier en onderling respect kunnen ontplooien. In onze school hanteren we duidelijke regels voor leerkrachten, kinderen en ouders. We spreken kinderen op een positieve manier aan en hebben schoolbrede afspraken. Dit schooljaar nemen we onze gedragsafspraken opnieuw onder de loep door samen met de Fritz Redl school onze 'Basis voor gedrag' te ontwikkelen.

Daarnaast zijn wij een Vreedzame School. Met de methode die hierbij hoort, leren kinderen op een speelse manier leren over conflicten en het samen oplossen ervan. In de bovenbouw kunnen kinderen solliciteren als mediator, ze krijgen dan een opleiding waarin ze leren (kleine) conflicten bij de kinderen van de middenbouw op te lossen. Al een aantal jaren maken we ook deel uit van de Vreedzame Wijk. Samen met diverse organisaties werken we aan dezelfde pedagogische principes voor kinderen. 

Terug naar boven