Informatie aan ouders
Wij vinden het belangrijk dat ouders op de hoogte zijn van hetgeen hun kinderen leren op school. Niet alleen omdat ouders dan beter kunnen inhaken op de verhalen van de kinderen, maar ook omdat bewezen is dat de leerprestaties van kinderen een stijgende lijn laten zien met de grote betrokkenheid van ouders bij het schoolse gebeuren. Daarom zijn er vaste momenten waarop wij u op school verwachten voor gesprekken.
Bij de start van het schooljaar nodigen wij ouders uit voor een afstemmingsgesprek, waarbij de ouders de leerkracht informeren over hun kind. Vervolgens vindt in november een gesprek plaats a.d.h.v. het tussenverslag. Bij dit tussenverslag ligt de focus op de sociaal emotionele ontwikkeling van uw kind. In februari volgt dan een rapportgesprek, gebaseerd op de resultaten van de methode toetsen en de IEP-toetsen. Vervolgens ontvangt u nog een tussenverslag in mei, waarbij de gesprekken facultatief zijn, en een rapport in juni. Hier wordt u weer uitgenodigd voor een gesprek als afsluiting van het leerjaar. Mocht er een reden zijn voor de leerkracht om u te willen spreken, dan wordt u uiteraard ook op school verwacht voor een gesprek.
Verder zijn er adviesgesprekken voor groep 8 en voorlopige adviesgesprekken voor groep 6 en 7.
Informatieavond
Aan het begin van elk schooljaar organiseert de school een informatieavond. Ouders worden hierbij geïnformeerd over algemene zaken in de school en specifieke zaken van het leerjaar. Ouders maken op deze informatieavond kennis met de de nieuwe groep, het nieuwe lokaal en de leerkrachten. Op deze avond wordt u ook geïnformeerd over het leerstofaanbod met de daarbij behorende aandachtspunten.
Vroegtijdig signaleren
Op de Kaleidoskoop zijn we gericht op het vroegtijdig signaleren. Samen volgen we de kinderen en signaleren we wanneer een kind wat anders óf meer nodig heeft dan de basisondersteuning. Dat kan op het gebied van leren zijn, maar ook op het gebied van gedrag. De leerkracht zal in een vroeg stadium contact met u opnemen om te overleggen over de aanpak. Er volgt altijd een follow-up gesprek. Als u zich zorgen maakt over uw kind, maak dan gerust een afspraak met de leerkracht om daarover te praten. Wij communiceren liever niet per e-mail of app over problemen of zorgen over uw kind.
Social Schools
We werken met de communicatie app van Social Schools. Deze app, die functioneert op uw smartphone, is een medium om op informele wijze op de hoogte te blijven van het functioneren van de groep. Alle informatie voor ouders communiceren we via Social Schools. Zo ook de jaarkalender. We verwachten dat alle ouders deze app downloaden en dagelijks checken.
Wij hebben een website, waarop u informatie over de school kunt vinden. Wij vragen ouders aan het begin van het schooljaar om toestemming om foto’s te mogen plaatsen op de website of op Social Schools. Heeft u bezwaar, dan houden we hier uiteraard rekening mee.
Informatie ochtenden
Elk schooljaar worden meerdere informatiemomenten (koffieochtenden) georganiseerd. We stemmen het thema van de koffieochtenden af met de ouderconsulent en de ouderraad. De informatie ochtenden staan vermeld op de jaarkalender in Social Schools.
Meekijken in de klas
Iedere schooljaar zijn er vaste momenten waarop een ouder in de groep van het kind kan meekijken tijdens een les; de ouderinloop. Dit kunt u vinden in de jaarkalender van Social Schools.
Woordenschatbijeenkomsten/ De Vreedzame School informatie voor ouders
Voor ouders van de groepen 1 t/m 3 zijn er korte bijeenkomsten waarbij informatie gegeven wordt over wat er in de groepen besproken wordt w.b.t. woordenschat en hoe gaan met elkaar om. Op die manier kunt u thuis ook met uw kind oefenen.