Hoe toetst de school de sociale veiligheid?
De school monitort de sociale en fysieke veiligheid met een vragenlijst afgenomen door/via: Enquêtetool van Vensters.
Toelichting van de school
Jaarlijks onderzoeken wij de sociale veiligheidsbeleving van leerlingen. Op basis van een analyse van de resultaten gaan we na of er maatregelen ter verbetering nodig zijn. We geven de resultaten van de veiligheidsmeting jaarlijks door aan de onderwijsinspectie. Uit deze monitoring komen weinig bijzonderheden: op alle rubrieken wordt de beleving duidelijk positiever gescoord dan gemiddeld.
Veiligheidsbeleid
Wij willen een zo veilig mogelijke omgeving voor onze leerlingen en ons personeel creëren. Dit betreft zowel de fysieke als de sociale veiligheid. In ons schoolveiligheidsplan hebben we beschreven wat we op dit punt aan preventie doen, wat we doen om de veiligheid te monitoren en hoe we ermee omgaan als er onveilige situaties ontstaan. Het schoolveiligheidsplan ligt op school ter inzage.
Risico-inventarisatie op het gebied van veiligheid
Ook maken wij periodiek een risico-inventarisatie, waarin de veiligheidsrisico’s onderkend worden. Als dat nodig is maken we op basis van deze risico-inventarisatie een plan van aanpak om knelpunten te verhelpen. Wij hebben afspraken gemaakt om bij calamiteiten snel adequate hulp te kunnen bieden.
Deze afspraken betreffen o.a.:
- Het ontruimingsplan
- Opleiding bedrijfshulpverleners
- Aanschaf van voldoende middelen (o.a. EHBO- en brandblusmiddelen)
- De jaarlijkse ontruimingsoefening.
Onze bedrijfshulpverleners zijn Lisa Agasi, Karen Samson, Anne de Klein, Els Hitman, Mariken Helmer, Richelle de Graaf en Nancy Wetters. Zij worden jaarlijks getraind en dragen zorg voor:
- Preventieve maatregelen/controles
- Alarmeren en evacueren van personen uit de school
- Het bestrijden van een beginnende brand
- Het behandelen van eerste hulp bij ongevallen
Ouders/verzorgers worden verzocht om eventuele wijzigingen in gegevens op de leerlingkaart in Parnassys (personalia, informatie verzorgers) tijdig door te geven aan de leerkracht, zodat deze informatie actueel blijft.
Bij vragen over de BHV-organisatie, kunt u contact opnemen met onze BHV-coördinatoren, Lisa Agasi (lisa.agasi@spoutrecht.nl) en Karen Samson (karen.samson@spoutrecht.nl).
Schoolverzekering
Onze school heeft de volgende verzekeringen die voor u en uw kinderen van belang zijn:
- een ongevallenverzekering die de financiële gevolgen dekt na een ongeval in school en tijdens het overblijven;
- een reisverzekering voor alle activiteiten die de school organiseert buiten het schoolgebouw;
- een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
Bij schoolreizen en andere uitstapjes komt het voor dat u als ouder kinderen met de eigen auto vervoert. De WA verzekering van uw auto biedt dekking voor eventuele ontstane schade aan de inzittenden. Als uw auto door derden schade wordt toegebracht, dan moet de schade zoals gebruikelijk verhaald worden bij de tegenpartij. SPO Utrecht heeft daarnaast een aanvullende verzekering afgesloten voor de schade die u mogelijk als ouder/chauffeur aan derden veroorzaakt tijdens de rit.
Voor nadere informatie kunt u terecht bij de directeur van de school.