Openbare Basisschool de Cirkel

Prinses Margrietstraat 124 3554 GJ Utrecht

Schoolfoto van Openbare Basisschool de Cirkel

In het kort

Toelichting van de school

Samen spelen + ontdekken = met plezier veel leren

De Cirkel is voor iedereen. Wij bieden kinderen kansen zichzelf, de ander en de wereld te ontdekken. Bij ons leren kinderen door samen te spelen en te werken.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Samen
  • Ontdekken
  • Plezier
  • Leren

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op dit moment volgen 350 leerlingen onderwijs op De Cirkel. 

In schooljaar 2020-2021 werken we met 14 groepen:

vier groepen 1/2 (4 x 23 leerlingen – einde schooljaar 30 leerlingen)

twee groepen 3 (2 x 23 leerlingen)

twee groepen 4 (22/24 leerlingen)

twee groepen 5 (23/22 leerlingen)

één groep 6 (25 leerlingen)

één groep 6/7 (26 leerlingen)

één groep 7 (26 leerlingen)

één groep 8 (30 leerlingen)

De school groeit dankzij de nieuwbouw in de omgeving en een positieve reputatie. We streven ernaar door te groeien tot een school met twee klassen van maximaal 30 leerlingen in ieder leerjaar. 

De school is een mooie afspiegeling van de wijk en de samenleving, en dat willen we graag blijven. Onze school herbergt een ‘wereld aan talenten.’ Op allerlei gebied zijn de verschillen groot tussen de kinderen. We zijn er trots op dat wij al die verschillende kinderen en culturen samenbrengen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
325
Landelijk gemiddelde
215

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De opvang tussen de middag wordt door school zelf georganiseerd. Overblijfmedewerkers zijn gekoppeld aan vaste groepen en doen allerlei leuke activiteiten met de kinderen, zoals buitenspelen, koken, breien of knutselen. Ook huren we kunstenaars en sporters uit de buurt in om met de kinderen te gaan dansen, toneelspelen of wetenschappelijk onderzoek te doen.

De overblijfmedewerkers krijgen een vrijwilligersvergoeding. Daarom zijn er kosten aan de opvang verbonden. Dit schooljaar zijn die kosten vastgesteld op 1 euro per dag. Als uw kind een heel jaar lang vier dagen per week overblijft, kost u dat 150 euro. Dit kunt u per jaar of per maand betalen.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school? Toelichting

Bron

Sociale veiligheid op deze school Toelichting

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven