Daltonschool Eloy

Nijenbeek 8 7339 KP Ugchelen

  • Wij sluiten zo goed mogelijk aan bij de onderwijs behoefte van het kind. Waar is het kind sterk in en waar is ontwikkeling mogelijk.
  • Wij hebben een strakke lijn in ons klassenmanagement waardoor wij voorspelbaar zijn voor iedereen.
  • Samenwerken is één van de 5 daltonkernwaarde. Uit onderzoek blijkt dat wij hier binnen de gehele school (kinderen en team) sterk in zijn.
  • Jonge kinderen ontdekken, ontwikkelen en leren door middel van spel. Dit bieden wij doelgericht aan.
  • Tutorlezen, maatjes lezen, groepsdoorbroken

In het kort

Toelichting van de school

Daltonschool Eloy is een katholieke basisschool in Ugchelen, gelegen naast Apeldoorn. De Eloy maakt deel uit van de Veluwse Onderwijsgroep. We richten ons onderwijs zo in dat we de kinderen houvast, veiligheid, warmte en geborgenheid kunnen bieden. Als Daltonschool werken wij volgens de Daltonkernwaarden en leren we de kinderen zelfstandig te werken, verantwoordelijkheid te dragen en samen te werken. Op een positieve wijze bieden wij leerlingen de ruimte om zich optimaal te ontwikkelen op cognitief, creatief en sociaal-emotioneel gebied. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Vrijheid-Verantwoordelijkheid
  • Zelfstandigheid
  • Samenwerking
  • Reflectie
  • Effectiviteit

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Wij hanteren een gemiddelde groepsgrootte van 28 kinderen in een groep. Hierop zijn de kleutergroepen de uitzondering. De kleutergroepen stromen gedurende het jaar vol met startende kleuters en kunnen over de 28 kinderen heen gaan. Wij stellen de grens van 28 kinderen omdat wij als daltonschool graag groepsdoorbroken willen werken. Dat betekent dat kinderen soms onderwijs (denk aan rekenen) volgen in een andere groep. Daarnaast staan wij voor de kwaliteit van ons onderwijs en willen wij dit kunnen waarmaken. Ook is het mogelijk dat kinderen soms een jaar versnellen of doubleren. Om gegarandeerd ruimte te hebben voor deze kinderen, hanteren wij tevens deze toelatingsgrens. Daarnaast geeft de fysieke ruimte in de lokalen ons ook grenzen aan onze aanname van nieuwe of zij-instomende kinderen. In uitzonderlijke gevallen kan de directie beweegredenen hebben om op gegronde argumenten af te wijken van deze gestelde groepsgrootte.

Wij hebben ruimte voor jonge kinderen die 4 jaar worden (vanaf geboorte jaar 2020 en jonger) en voor enkele zij-instromers. Hieronder volgt een overzicht van de groepen in schooljaar 2023-2024 en het aantal beschikbare plekken per groep.

Groep 1-2a --> Er is nog plek voor enkele kinderen in de 3 kleutergroepen dit schooljaar (geboorte jaar 2018 en 2019).
Groep 1-2b
Groep 1-2c

Groep 3a
Groep 3b --> Er is nog plek voor ruim 10 kinderen verdeeld over beide groepen 3.

Groep 4 --> Geen plek
Groep 5 --> Geen plek
Groep 6 --> Geen plek
Groep 7 --> Geen plek
Groep 8 --> Er is nog plek voor 2 kinderen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
250
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Voorzieningen

Aan het einde van schooljaar 2023-2024 verwacht de Eloy te gaan verhuizen naar haar nieuwe locatie, inclusief prachtig groen schoolplein.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven